Εξοικονομώ Αυτονομώ κριτήρια – αίτηση: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Εξοικονομώ Αυτονομώ κριτήρια – αίτηση: Όχι μόνο το πετρέλαιο, αλλά και το υγραέριο, το φυσικό αέριο, τα καυσόξυλα και το πέλετ θα επιδοτηθούν φέτος και η σχετική πλατφόρμα θα ανοίξει στις αρχές Δεκεμβρίου. Το συνολικό κονδύλι θα αγγίξει τα 84 εκατομ. ευρώ. Παράλληλα, το επίδομα θα χορηγείται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που έχει κάθε περιοχή. Το ποσό θα κυμαίνεται

από 80 έως 700 ευρώ και τα κριτήρια αφορούν στο ετήσιο εισόδημα, την ακίνητη περιουσία Αναφορικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή 4, θα μπορούν να ενταχθούν στο νέο αυτό κύκλο και οι αγρότες.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών, Κωνσταντίνος Λάσκος, για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ», τις παροχές και τις προϋποθέσεις ένταξης. Σύμφωνα με τον κ. Λάσκο, το νέο αυτό πρόγραμμα είναι αναβαθμισμένο και πιο αυστηρό, αλλά ταυτόχρονα επιχορηγεί μεγαλύτερα ποσά. Οι επιχορηγήσεις καλύπτουν εργασίες, όπως η αντικατάσταση κουφωμάτων, τα φωτοβολταϊκά, οι φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων, ο έξυπνος φωτισμός και η αναβάθμιση ασανσέρ – φωτισμού στις πολυκατοικίες. Για να ενταχθεί κάποιος στο πρόγραμμα, πρέπει να επικοινωνήσει με τον ενεργειακό επιμελητή, να δει κατά πόσο καλύπτονται οι ελάχιστες απαιτήσεις του προγράμματος για να μπορέσει να ενταχθεί, οι οποίες είναι η ύπαρξη κύριας κατοικίας και οι απαραίτητες νομιμοποιήσεις για τυχόν αυθαιρεσίες. Στη συνέχεια ο επιμελητής κάνει την αυτοψία και παρουσιάζει τις εναλλακτικές του προγράμματος.

Η διαδικασία αυτή κοστίζει, ωστόσο τα έξοδα του μηχανικού καλύπτονται από το πρόγραμμα. Ακόμα, αν κάποιος έχει μπει στο πρόγραμμα στο παρελθόν, έχει τη δυνατότητα επανένταξης, απλώς δεν του επιχορηγούνται οι ίδιες εργασίες. «Το εξοικονομώ είναι προάγγελος του επόμενου προγράμματος που θα ανοίξει το φθινόπωρο», κατέληξε ο κ. Λάσκος.

Keywords
Τυχαία Θέματα