Έξω με το νόμο Παρασκευόπουλου ο Αριστείδης Φλώρος

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Αποφυλακίζεται ο Αριστείδης Φλώρος, ένας εκ των πρωταγωνιστών του σκανδάλου της Energa-Hellas Power, καθώς έγινε δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης που είχε καταθέσει.

Ο 39χρονος αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας και αφού διαγνώστηκε ποσοστό αναπηρίας του άνω του 65%, λόγω κρίσεων επιληψίας και άλλων ψυχιατρικών προβλημάτων.

Ο Αριστείδης Φλώρος το Φεβρουάριο

του 2017 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 21 ετών και χρηματική ποινή 1,5 εκατ. ευρώ, για το σκάνδαλο της Energa, ενώ τον περασμένο Μάρτιο κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Νοέμβριο του 2014 στην Πεντέλη.

Ως φυσικοί αυτουργοί είχαν κατηγορηθεί δύο σκληροί Αλβανοί κακοποιοί, που ανακρινόμενοι είχαν υποδείξει τον επιχειρηματία ως το άτομο που τους είχε υποσχεθεί αμοιβή 300.000 ευρώ προκειμένου να δολοφονήσουν τον δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ και αντίδικό του στην υπόθεση EnergaHellas Power Γιώργο Αντωνόπουλο.

Αυτή ήταν η πρώτη αίτηση αποφυλάκισης που υπέβαλλε ο επιχειρηματίας, ο οποίος είχε επιχειρήσει κατ’ επανάληψη να πετύχει αναστολή εκτέλεσης της ποινής του από το Πενταμελές Εφετείο, οι οποίες όμως είχαν απορριφθεί όλες. Αντίθετα η αίτηση αποφυλάκισης έγινε δεκτή.

Ο επιχειρηματίας έκανε χρήση των ευνοϊκών διατάξεωντου τότε υπουργού Δικαιοσύνης Νικ. Παρασκευόπουλου και αφορά την αποφυλάκιση προσώπων που έχουν υψηλό ποσοστό αναπηρίας.

Συγκεκριμένα με βάση το άρθρο 110Α του ΚΠΔ κρατούμενος που πάσχει από διαγνωσμένη αναπηρία άνω του 67% αποφυλακίζεται με όρους εφόσον έχει εκτίσει το ένα πέμπτο της ποινής του.

Ο Φλώρος φέρεται να προσκόμισε έγγραφα του αρμόδιου δημόσιου φορέα, τα οποία πιστοποιούν πως αντιμετώπιζε κρίσεις επιληψίας και άλλα ψυχιατρικά προβλήματα.

Δείτε ακόμη:

Υπόθεση Energa: Σκηνές απείρου κάλους στη δίκη- «Βάλτε τα λεφτά στον κ… σας», φώναζαν οι Αλβανοί

Το άρθρο Έξω με το νόμο Παρασκευόπουλου ο Αριστείδης Φλώρος εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα