Εξαρθρώθηκε σπείρα που χτυπούσε, έδενε και λήστευε ηλικιωμένους

Συνελήφθησαν έξι κακοποιοί που εισέβαλαν σε σπίτια ηλικιωμένων στον Πειραιά και στην Ερμιονίδα Αργολίδας και χτυπούσαν, έδεναν και λήστευαν τα θύματά τους, ενώ αναζητούνται ακόμη έξι.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, αφορά τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ένοπλες ληστείες από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, της έκθεσης, της θανατηφόρου σωματικής βλάβης, της κυκλοφορίας παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων και της παράβασης της νομοθεσίας

που αφορά τις αρχαιότητες.

Στο πλαίσιο των ερευνών για τη δράση της σπείρας εξιχνιάστηκε ληστεία που είχαν διαπράξει τα μέλη της πριν από πέντε μήνες περίπου στην Ερμιόνη σε βάρος 87χρονου τον οποίο είχαν χτυπήσει πολύ σοβαρά και είχαν εγκαταλείψει δεμένο στο σπίτι του με αποτέλεσμα να πεθάνει αβοήθητος.

Κύριο χαρακτηριστικό της οργάνωσης, είναι ότι εισέρχονταν στις οικίες των ηλικιωμένων, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, χτυπούσαν και τραυμάτιζαν τα θύματά τους, ενώ στη συνέχεια τα ακινητοποιούσαν δένοντάς τα. Παράλληλα έκοβαν τα καλώδια των τηλεπικοινωνιών, ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα εξωτερικής επικοινωνίας.

Όπως προέκυψε, οι δράστες, με διαφορετική κατά περίπτωση σύνθεση, κατά το χρονικό διάστημα τουλάχιστον από τις αρχές Νοεμβρίου 2012, έως και τη σύλληψή τους, είχαν διαπράξει στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας Αργολίδας, δέκα περιπτώσεις ένοπλων ληστειών και απόπειρες, καθώς και μία ληστεία σε οικία ηλικιωμένου στον Πειραιά Αττικής.

Συνολικά από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει χρυσαφικά, αντικείμενα και χρήματα, των οποίων η αξία ξεπερνά τις 460.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων μελών της οργάνωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα