Εξάρθρωση σπείρας εμπορίας ανθρώπων

Εξαρθρώθηκε οργανωμένο κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες το πρωί, στην Αργολίδα και στην Αθήνα τέσσερα μέλη του κυκλώματος, όλοι αλλοδαποί Ρουμανικής καταγωγής, ενώ αναζητούνται τρείς ακόμα αλλοδαποί, δύο Ρουμανικής και ένας Τουρκικής καταγωγής, μέλη του κυκλώματος.

Η εξάρθρωση του κυκλώματος, έγινε μετά από καταγγελία έξι Ρουμάνων, οι οποίοι προ μηνός περίπου «στρατολογήθηκαν» στη Ρουμανία από τον 41χρονο συλληφθέντα Ρουμάνο υπήκοο,

ο οποίος εκμεταλλευόμενος την δεινή οικονομική τους κατάσταση τους υποσχέθηκε νόμιμη εργασία στη χώρα μας σε αγροτικές καλλιέργειες, με αμοιβή 25 ευρώ ημερησίως και δωρεάν διαμονή σε δωμάτια που θα τους παραχωρούσαν οι εργοδότες τους.

Ωστόσο, η σπείρα παρακράτησε τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και τους εγκατέστησε σε εγκαταλελειμμένο στάβλο, με παντελή έλλειψη υγειονομικών εγκαταστάσεων και στον οποίο διαβιούσαν σε άθλιες συνθήκες. Από την επομένη ημέρα τους ανάγκασαν να εργάζονται επί 12ωρο καθημερινά στη συγκομιδή πορτοκαλιών, χωρίς να τους αποδίδουν τη χρηματική αμοιβή που εισέπρατταν τα μέλη του κυκλώματος από τους εργοδότες τους. Επιπλέον τους υποχρέωναν να εφοδιάζονται από τους ίδιους τρόφιμα χρεώνοντας τους με μεγάλα ποσά, ενώ δεν τους επέτρεπαν να απομακρυνθούν από τον χώρο του στάβλου, για τον οποίο τους χρέωναν με ενοίκιο πενήντα  ευρώ το μήνα κατ’ άτομο.

Στα ανωτέρω θύματα τα οποία βρίσκονταν σε άσχημη σωματική και ψυχολογική κατάσταση παρασχέθηκε ιατρική βοήθεια, αρωγή και προστασία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων σε συνεργασία με τη Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα