Εξάρχεια τώρα: Στο Αλλοδαπών οι μετανάστες – Συνελήφθησαν δύο μέλη ΜΚΟ

Εξάρχεια τώρα: Στο τμήμα Αλλοδαπών οδηγήθηκαν οι περισσότεροι από 100 μετανάστες και πρόσφυγες που ζούσαν στο κατειλημμένο κτήριο που εκκενώθηκε στα Εξάρχεια, στη συμβολή των οδών Μπουμπουλίνας 42 και Μετσόβου. Στη συνέχεια αναμένεται να μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας. Κατά πληροφορίες του protothema, στη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν δύο μέλη ΜΚΟ που προσπάθησαν να προσεγγίσουν το κτήριο που τελούσε υπό κατάληψη προκαλώντας

ένταση με τους αστυνομικούς. Στην επιχείρηση εκτός από άνδρες των ΜΑΤ, των ΟΠΚΕ, της ασφάλειας και της δίωξης ναρκωτικών συμμετείχαν και άνδρες της δίκυκλης ομάδας «Δράση» της ΕΛΑΣ. Το κτήριο που εκκενώθηκε το πρωί της Τρίτης είχε εκκενωθεί για πρώτη φορά τον περασμένο Απρίλιο. Ωστόσο, ένα μήνα αργότερα άγνωστοι είχαν προχωρήσει σε επανακατάληψή του. Όπως είχε γίνει γνωστό τότε το κτήριο της Μπουμπουλίνας ήταν παράρτημα του υπουργείου Πολιτισμού και τελούσε υπό κατάληψη από το 2016.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας γίνεται στο πλαίσιο εκκένωσης κτηρίων που βρίσκονται υπό κατάληψη εδώ και αρκετά χρόνια είτε από αλληλέγγυους είτε από μετανάστες είτε αντιεξουσιαστές. Νωρίτερα, υπήρχαν αντιδράσεις για την εκκένωση από αλληλέγγυους έξω από το κτήριο.  Στην επιχείρηση συμμετείχαν άνδρες των ΜΑΤ, των ΟΠΚΕ, της ασφάλειας, και της νέας ομάδας «Δράση». Την περιοχή επιτηρεί ένα drone της ΕΛΑΣ. Υπενθυμίζεται ότι τα κτήρια που βρίσκονταν υπό κατάληψη στην ευρύτερη περιοχή ήταν 17 με εντολές εκκένωσης να υπάρχουν για 10 εξ αυτών.

Εικόνες και βίντεο
Keywords
Τυχαία Θέματα