«Εργαλείο καλύτερης διαχείρισης του Δημοσίου, η κινητικότητα»

Ως «εργαλείο καλύτερης διαχείρισης του δημοσίου τομέα» χαρακτήρισε το μέτρο της κινητικότητας ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θετικό εργαλείο που θα βοηθήσει στην καλύτερη αξιοποίηση του δυναμικού του ευρύτερου δημόσιου τομέα και όχι μνημονιακή υποχρέωση της χώρας χαρακτήρισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, τον θεσμό της κινητικότητας.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που έγινε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά,

στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Η κινητικότητα είναι ένα εργαλείο που θα βοηθήσει στην καλύτερη διαχείριση του ευρύτερου δημόσιου τομέα και όχι μνημονιακή υποχρέωση της χώρας».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «απόδειξη του ισχυρισμού αυτού αποτελεί το γεγονός ότι οι 1800 υπάλληλοι που εντάχθηκαν στο πρώτο κύμα κινητικότητας, έχουν όλοι τοποθετηθεί σε άλλες υπηρεσίες αιχμής του Δημοσίου».

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου επρόκειτο να «κλειδώσουν» οι θέσεις σε υπουργεία και εποπτευόμενους φορείς, που θα καταργηθούν και θα οδηγήσουν σε διαθεσιμότητα περίπου 4.600 δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι θα συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό των 12.500 διαθέσιμων μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα