Έρχεται πτώση… θερμοκρασίας…

Αίθριο καιρό, με αισθητή πτώση να σημειώνει σταδιακά η θερμοκρασία σε όλη την χώρα, προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ.

Αναλυτικότερα:

Στην Αττική, αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 30 βαθμούς, αλλά, στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες δεν θα ξεπεράσουν τους 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στον Σαρωνικό μέτριοι και στον νότιο Ευβοϊκό ισχυροί και -πιθανόν- προσκαίρως τοπικά σχεδόν θυελλώδεις.

Στην Θεσσαλονίκη,

περιμένουμε καλές καιρικές συνθήκες. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 29 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί μέχρι -σχεδόν- θυελλώδεις και τοπικά στα ανοικτά θυελλώδεις, με σταδιακή εξασθένηση σε μέτριους.

Γενικότερα:

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, θα πρέπει να περιμένουμε παροδικές νεφώσεις -κυρίως στα ανατολικά και νότια- με λίγες βροχές ή καταιγίδες στη Θράκη, καθώς και επικράτηση πολύ ενισχυμένων βοριάδων στο Αιγαίο, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών, κυρίως σε ορεινά τμήματα της Κρήτης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 15 έως 31 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 22 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ λίγο πιο υψηλές θα είναι οι θερμοκρασίες στα Δωδεκάνησα και στις νότιες ακτές της Κρήτης, αφού οι μέγιστες θα φτάσουν στους 29 και 32 βαθμούς Κελσίου αντιστοίχως.

Συνολικώς, ανά την επικράτεια:

Μακεδονία & Θράκη:

Στη Θράκη, θα έχουμε νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων, κυρίως στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι γενικώς αίθριος.

Οι άνεμοι, θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και το πρωί στο Θερμαϊκό τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ιόνιοι νήσοι, Ήπειρος, δυτική Στερεά Ελλάδα & δυτική Πελοπόννησος:

Γενικά αίθριος, προβλέπεται ο καιρός για την ευρύτερη περιοχή των Ιονίων νήσων, της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς Ελλάδος και της δυτικής Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι, αρχικώς θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος:

Γενικά αίθριος, προβλέπεται ο καιρός, με παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά, για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς Ελλάδος, της Ευβοίας και της ανατολικής Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι, θα πνέουν βόρειοι 5 με 6, στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες & Κρήτη:

Αίθριος, με παροδικές νεφώσεις -κυρίως στην βόρειο Κρήτη- προβλέπεται ο καιρός γ

Keywords
Τυχαία Θέματα