Έρχεται καύσωνας στην τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου

Η πιο ζεστή εβδομάδα του καλοκαιριού έρχεται από αύριο Δευτέρα, με την θερμοκρασία όμως να αγγίζει τα όρια του καύσωνα την Τετάρτη με 40 βαθμούς και την Πέμπτη με θερμοκρασίες που μπορεί να φτάσουν και τους 42 βαθμούς Κελσίου. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει σταδιακά από αύριο και αναμένεται να επικρατήσουν συνθήκες αρκετά δύσκολες, γεγονός που θα σημάνει συναγερμό σε όλες τις υπηρεσίες για την αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών.

Αύριο, Δευτέρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Θα σημειωθούν

τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο και στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία, αλλά και στην Αττική.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και στα πελάγη βόρειοι – βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φθάσει τους 38 και κατά τόπους του 39 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 40 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 Μποφόρ, ενώ μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα υπάρξει την Παρασκευή.

Keywords
Τυχαία Θέματα