Επτά νεκροί εργάτες από πυρκαγιά σε εργοστάσιο

Τουλάχιστον επτά εργάτες, έχασαν τη ζωή τους και τρεις τραυματίστηκαν από φωτιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο ρούχων στην ιταλική πόλη Πράτο κοντά στη Φλωρεντία, σύμφωνα με αξιωματούχους της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Το εργοστάσιο, που βρίσκεται σε μια βιομηχανική ζώνη όπου είναι εγκατεστημένες αρκετές υφαντουργικές επιχειρήσεις που ανήκουν σε Κινέζους, έπιασε φωτιά το πρωί της Κυριακής και επτά πτώματα ανασύρθηκαν απ' αυτό. Τον συναγερμό σήμανε πρώην καραμπινιέρος που περνούσε τυχαία οδικώς από την περιοχή και είδες στήλες καπνού να υψώνονται από την αποθήκη.

Η

φωτιά έλαβε διαστάσεις, κατέρρευσε τμήμα της βιομηχανίας και εργάτες παγιδεύτηκαν. Οι άνδρες των πυροσβεστικών δυνάμεων ανέσυραν από το «υπνωτήριο» απανθρακωμένες σορούς. Αρχικά ήταν αδύνατο να διαπιστωθεί ακόμη και το φύλο των θυμάτων.

Ένας βρέθηκε με το χέρι να κρέμεται έξω από το παράθυρο στην απεγνωσμένη προσπάθειά του να σωθεί. Άλλος βρέθηκε νεκρός φορώντας πιζάμες.

Η πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν την έρευνα και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλοι νεκροί στη βιομηχανία. Επί τόπου παραμένουν ασθενοφόρα και οχήματα της αστυνομίας.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι περισσότεροι από δέκα εργάτες ζούσαν μέσα στη βιομηχανία, και κοιμούνταν ανάμεσα σε χωρίσματα από κούτες, χαρτόνια και γυψοσανίδες.
Εκ των τριών τραυματιών, δύο άνδρες νοσηλεύονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση με δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα.

Η Ιταλία υπουργός αρμόδια για την ενσωμάτωση των μεταναστών Σεσίλ Κιέντζ δήλωσε σε ένα αρχικό μήνυμα στο Twitter πως «η σκέψη της βρίσκεται στην τραγωδία στο Πράτο» κάνοντας λόγο για «βαρύτατη παραβίαση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των εργατών».

«Αυτή τη συμφορά την κουβαλάμε όλοι στη συνείδησή μας, γιατί πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε αυτή την πραγματικότητα όπως ακριβώς είναι, τη μεγαλύτερη συγκέντρωση μαύρης εργασίας στο κέντρο της Ιταλίας, πιθανώς και σε ολόκληρη την Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος της περιφέρειας της Τοσκάνης Ενρίκο Ρόσι, ο οποίος μετέβη στον τόπο της τραγωδίας..

Keywords
Τυχαία Θέματα