Επιχορήγηση ξενοδοχείων για θέσεις εργασίας

Ξεκίνησε το «Πρόγραµµα επιχορήγησης εποχικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για τη διατήρηση θέσεων εργασίας κατά τη χειµερινή περίοδο 2015-2016». Οι αιτήσεις υποβάλλονται στον ΟΑΕΔ μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου 2016. Σκοπός του προγράµµατος είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, που λειτουργούν εποχικά, κατά τη χειµερινή περίοδο και συγκεκριµένα από την 1η Νοεµβρίου 2015 έως την 29η Φεβρουαρίου 2016.

Ο ΟΑΕ∆ µπορεί να επιδοτεί ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που λειτουργούν εποχιακά, εφόσον συνεχίζουν

την απασχόληση εργαζοµένων και κατά την περίοδο περιορισµού ή αναστολής της δραστηριότητάς τους. Οι ενδιαφερόµενες επιχειρήσεις υποβάλλουν σχετική αίτηση στον ΟΑΕ∆, ο οποίος ανάλογα µε την περιοχή όπου λειτουργούν, τον αριθµό του προσωπικού που απασχολούν, την κατηγορία στην οποία υπάγονται και άλλα κριτήρια, καταρτίζει πίνακα των επιχειρήσεων, που σύµφωνα µε τις ανάγκες της αγοράς εργασίας κρίνει ότι πρέπει να επιδοτηθούν.

Το ύψος της επιδότησης δεν µπορεί να είναι µεγαλύτερο από τα ποσά των επιδοµάτων ανεργίας που θα κατέβαλλε ο ΟΑΕ∆ στους εργαζοµένους στην επιχείρηση αν έπαυαν να απασχολούνται κατά τη διάρκεια του περιορισµού ή της αναστολής της δραστηριότητας της επιχείρησης. Το κόστος υλοποίησης του προγράµµατος φτάνει τα 600.000,00 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα