Επί τάπητος η νέα σχολική χρονιά στον δήμο Αθηναίων

Η προετοιμασία του δήμου Αθηναίων για τη νέα σχολική χρονιά συζητήθηκε σήμερα (Πέμπτη) σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον δήμαρχο, Γιώργο Καμίνη. Σχετικά με τη συντήρηση των σχολικών μονάδων, έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης σε 12 σχολικές μονάδες. Σε άλλα 12 νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις του δήμου και σε 23 ακόμη σχολικές μονάδες οι εργασίες θα ολοκληρωθούν έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Επίσης, το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών

είναι έτοιμο να διανείμει περισσότερες από 1.200 μερίδες φαγητού καθημερινά σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου, πάντα σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς. Φέτος εκτιμάται, ότι οι ανάγκες θα είναι αυξημένες έως και κατά 50%.

Θα συνεχισθεί το πρόγραμμα στήριξης μαθητών με οικονομικά προβλήματα, για την προετοιμασία συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Πέρυσι είχαν προσφέρει εθελοντική βοήθεια περισσότεροι από 80 εκπαιδευτικοί και πτυχιούχοι .
Ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών, που βρίσκεται στο κτίριο του παλιού Φρουραρχείου (σταθμός Λαρίσης), θα διανείμει με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 4.500 τετράδια, προσφορά της εταιρείας SKAG. Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές θα μπορούν να προμηθευτούν από τις εγκαταστάσεις του βιβλία, σχολικά βοηθήματα και σχολικά είδη. Παράλληλα, απευθύνεται κάλεσμα στους πολίτες να προσφέρουν περυσινά βιβλία ή σχολικά είδη, σε καλή κατάσταση, επικοινωνώντας με τον πενταψήφιο αριθμό 15422 του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών.

Επίσης, αρχίζει εκστρατεία πληροφόρησης για παροχή πρακτικών συμβουλών σε γονείς και εκπαιδευτικούς για την ασφαλή μετάβαση των μαθητών στα σχολεία και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, ενώ έχουν ξεκινήσει διαγραμμίσεις στους δρόμους για την ασφάλεια των μαθητών αλλά και την προσοχή των οδηγών. Δίνεται η δυνατότητα δωρεάν πιστοποίησης του Ατομικού Δελτίου Υγείας (Α.Δ.Υ.), προκειμένου να εγγραφούν τα παιδιά στο σχολείο και να συμμετάσχουν στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής.

Το Τμήμα Δημοτικών Ιατρείων & Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με τους γιατρούς αποφάσισε τη συγκρότηση Ιατρικών Ομάδων, αποτελούμενων από Παιδιάτρους, Καρδιολόγους, Οφθαλμίατρους, Οδοντίατρους και Παθολόγους για την εξέταση των μαθητών.

Keywords
Τυχαία Θέματα