Εντοπίστηκε το κεφάλι της Κιμ Βαλ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το κεφάλι της Σουηδής δημοσιογράφου Κιμ Βαλ εντοπίστηκε από τις αρχές της Δανίας, δύο περίπου μήνες μετά την εξαφάνισή της έπειτα από ένα ταξίδι με το ιδιωτικό υποβρύχιο του πολυεκατομμυριούχου Πέτερ Μάντσεν.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής αξιωματικό της δανικής αστυνομίας Γιενς Μέλερ Γιένσεν, το κεφάλι της άτυχης δημοσιογράφου βρέθηκε μέσα σε πλαστική σακούλα μαζί με ένα μαχαίρι και με βαριά μεταλλικά αντικείμενα, ώστε να παραμείνει στον βυθό, κοντά στο σημείο όπου είχε εντοπιστεί δύο μήνες πριν το ακέφαλο

σώμα της.

Ο πολυεκατομμυριούχος εφευρέτης Πέτερ Μάντσεν ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία, υποστήριξε ότι η δημοσιογράφος σκοτώθηκε έπειτα από ατύχημα, όταν η καταπακτή του υποβρυχίου την χτύπησε στο κεφάλι και ότι έριξε το άψυχο σώμα της στη θάλασσα. Οι Αρχές ωστόσο ανακοίνωσαν ότι στο κορμί της Κιμ Βαλ εντοπίστηκαν 15 μαχαιριές. Τα χέρια της νεκρής δημοσιογράφου δεν έχουν βρεθεί ακόμα.

Ο κατηγορούμενος

Οι μαχαιριές οδήγησαν σε νέα αναβολή της υπόθεσης, την ώρα που ο εκατομμυριούχος εφευρέτης αρνείται πως είχε ανάμειξη στο θάνατο της Κιμ Βαλ και παραδέχεται μόνο πως πέταξε το πτώμα της στη θάλασσα, καθώς, όπως υποστήριξε ήταν σε σοκ: «Δεν ήθελα ένα πτώμα στο υποβρύχιό μου. Της έδεσα ένα σκοινί στα πόδια και την τράβηξα έξω», είπε στην απολογία του, αν και πλέον κατηγορείται για φόνο α’ βαθμού.

Ίχνη DNA του 46χρονου άντρα έχουν εντοπιστεί στο άψυχο σώμα της 30χρονης κοπέλας, ενώ είναι πλέον βέβαιο πως ο ακρωτηριασμός της – από το πτώμα της έχουν αφαιρεθεί το κεφάλι, τα δύο χέρια και τα δύο πόδια – έγινε με πριονωτό μαχαίρι. Στον υπολογιστή του εκατομμυριούχου βρέθηκε ακόμα υλικό που δείχνει γυναίκες να βασανίζονται και να δολοφονούνται.

Αποδίδει τον θάνατό της σε ένα «φρικτό ατύχημα», που μάλιστα συνέβη όταν αυτός δεν ήταν μπροστά. Λέει πως άκουσε έναν θόρυβο και όταν πήγε να δει τι γίνεται, διαπίστωσε πως η καταπακτή του υποβρυχίου είχε χτυπήσει θανάσιμα τη γυναίκα. Τότε, σύμφωνα πάντα με όσα ισχυρίζεται, αποφάσισε να δέσει ένα βαρύ μεταλλικό αντικείμενο στο πτώμα και να το πετάξει στη θάλασσα, ενώ μετά θα βύθιζε το υποβρύχιο και θα αυτοκτονούσε.

Το άρθρο Εντοπίστηκε το κεφάλι της Κιμ Βαλ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα