Ενός λεπτού σιγή στην Ιαπωνία για τα θύματα του εφιάλτη της 11ης Μαρτίου του 2011 (pics- vid)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μέσα σε πολύ βαρύ κλίμα τίμησε σήμερα η Ιαπωνία, τα χιλιάδες θύματα από τον καταστροφικό σεισμό το φονικό τσουνάμι στη Φουκουσίμα της 11ης Μαρτίου του 2011.

Ήταν 14:46 τοπική ώρα της 11ης Μαρτίου του 2011, και τότε Παρασκευή, όταν ένας πολύ ισχυρός σεισμός μεγέθους 9 βαθμών συγκλόνισε μεγάλο τμήμα της Ιαπωνίας, προκαλώντας ένα

τεράστιο παλιρροϊκό κύμα σε περισσότερα από 500 χιλιόμετρα κατά μήκος της ακτής του Ειρηνικού.

Στις 14:46 τοπική ώρα και 07:46 ώρα Ελλάδος τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή σε όλη την Ιαπωνία.

Στην επίσημη τελετή που έγινε στο Τόκιο, το αυτοκρατορικό ζεύγος και ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε απέτισαν φόρο τιμής μαζί με τους εκατομμύρια συμπατριώτες τους στους 18.500 νεκρούς του τσουνάμι και τους περίπου 3.000 που έχασαν αργότερα τη ζωή τους από τις συνέπειες της τραγωδίας.

«Η Ιαπωνία είναι προικισμένη με μια όμορφη φύση, αλλά μερικές φορές αυτή μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη», σημείωσε ο Ακιχίτο.

«Δεν θα μπορέσουμε ποτέ να ξεχάσουμε τις εικόνες της τηλεόρασης που έδειχναν ένα τείχος από μαύρο νερό» να σαρώνει τα χωριά που καταστράφηκαν από το τσουνάμι, σημείωσε ο Ιάπωνας αυτοκράτορας.

Το πλήθος που είχε ντυθεί στα μαύρα ή στα γκρι, δέχθηκε από τον αυτοκράτορα τα «ευχαριστώ» για όσα έκαναν τότε προκειμένου να σώσουν τους συνανθρώπους τους.

Η φυσική αυτή καταστροφή και το πυρηνικό δυστύχημα της Φουκουσίμα που ακολούθησε του σεισμού και του τσουνάμι χαρακτηρίστηκαν το «μεγαλύτερο εθνικό δράμαπου έζησε η Ιαπωνία μετά τον πόλεμο» .

Το άρθρο Ενός λεπτού σιγή στην Ιαπωνία για τα θύματα του εφιάλτη της 11ης Μαρτίου του 2011 (pics- vid) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα