ΕΝΦΙΑ εκτύπωση: Πώς θα εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό – Αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή

ΕΝΦΙΑ εκτύπωση: Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την πληρωμή της πέμπτης και της τελευταίας δόσης του ΕΝΦΙΑ. Συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να εξοφλήσουν την δόση του φόρου μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2020 για να μην πληρώσουν πρόστιμο. Σημειώνεται ότι το αυτό ισχύει για αυτούς που δεν έχουν εξοφλήσει τον φόρο εφάπαξ. Επιπλέον επισημαίνεται πως η μη πληρωμή της δόσης του ΕΝΦΙΑ έχει ως συνέπεια την επομένη της λήξης της ημερομηνίας πληρωμής μια προσαύξηση του ύψους της δόσης (ή των δόσεων) που οφείλονται

κατά 0,73% τον μήνα.

Πώς θα εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ

Οι φορολογούμενοι μπορούν να κάνουν την εκτύπωση του ΕΝΦΙΑ 2019 και την Ταυτότητα Πληρωμής μέσω των προσωπικών λογαριασμών στο TAXISnet.

Για να εκτυπώσουν οι φορολογούμενοι το ποσό του φόρου που προκύπτει θα πρέπει: Nα συνδεθούν στο gsis.gr (my taxisnet – Ο λογαριασμός μου) με τους προσωπικούς τους κωδικούς (username / password) επιλέγοντας την εφαρμογή «Υποβολή Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9)».

Εν συνεχεία να επιλέξουν το τρέχον έτος (2019) και να εκτυπώσουν το σχετικό εκκαθαριστικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μη πληρωμή της δόσης του ΕΝΦΙΑ έχει ως συνέπεια την επομένη της λήξης της ημερομηνίας πληρωμής, προσαύξηση του ύψους της δόσης (ή των δόσεων) που οφείλονται κατά 0,73% τον μήνα.

Πατώντας εδώ μπορείτε να βρείτε το πλησιέστερο κατάστημα ΟΠΑΠ για να πραγματοποιήσετε τις πληρωμές σας.

Μείωση 20% του ΕΝΦΙΑ σε μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα

Την επαναφορά της έκπτωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 20% για τα κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα προωθεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής». Όπως προσθέτει η εφημερίδα, για τα υπόλοιπα ακίνητα η μείωση θα είναι 8% μεσοσταθμικά, ενώ υψηλότερο φόρο θα καταβάλουν όσοι έχουν ακίνητα σε περιοχές «φιλέτα» που θα ενταχθούν στο αντικειμενικό σύστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα