Ενεργοποιείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά το ναυάγιο στη Λαμπεντούζα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα (08/10) τη βούλησή της, να οργανώσει μια μεγάλη επιχείρηση ασφάλειας και διάσωσης στη Μεσόγειο, μετά την τραγωδία της Λαμπεντούζα.

«Θα προτείνω στα κράτη μέλη να οργανώσουμε μια μεγάλη επιχείρηση ασφάλειας και διάσωσης στη Μεσόγειο, από την Κύπρο ως την Ισπανία», δήλωσε η Ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για τις Εσωτερικές Υποθέσεις Σεσίλια Μάλστρεμ κατά την άφιξή της σε σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών στο Λουξεμβούργο.

«Θα ζητήσω την

απαραίτητη υποστήριξη και τους απαραίτητους πόρους για να το κάνουμε, για να σώσουμε περισσότερες ζωές», πρόσθεσε διευκρινίζοντας πως η επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί από την Frontex, την υπηρεσία επιτήρησης των ευρωπαϊκών συνόρων.

Πέρα από την πρόταση αυτή, οι βόρειες χώρες της ΕΕ αρνήθηκαν να τροποποιήσουν τους κανονισμούς περί ασύλου για να βοηθήσουν την Ιταλία μετά την τραγωδία της Λαμπεντούζα. Από τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ, τα 24 αντιτάχθηκαν σε μια τροποποίηση των κανονισμών στο θέμα του ασύλου, όταν μπήκε στο τραπέζι των υπουργών το αίτημα ώστε να υπάρξει μια κατανομή του βάρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα