Ένας ψυχρός πόλεμος κατά των ΜΜΕ: Επιτέλους, σκάστε!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μέσα στο πένθος για τους δεκάδες νεκρούς, που αγγίζουν την εκατοντάδα, παρατηρεί κανείς μια προσπάθεια να σωπάσει ο Τύπος, που «καλύπτει» τα όσα διαδραματίζονται.

Η στάση της κυβέρνησης που γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών αλλά δεν έβγαλε κιχ, είχε ως αποτέλεσμα τα μέσα του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού, να καταλογίζουν ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για λάθος χειρισμούς και απόκρυψη της θλιβερής πραγματικότητας.

Οι

αιχμές που άφηναν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα «παράθυρα», δεν είχαν τελειωμό.

Κατηγορούσαν τα ΜΜΕ πως επιχειρεί να αμαυρώσει την εικόνα της κυβέρνησης, την ώρα όμως που τον «λόγο», είχαν πάρει τα στοιχεία.

Άλλωστε όταν ξεκίνησαν οι τραγικές αποκαλύψεις, άρχισαν και οι ίδιοι να προβαίνουν σε φρικτές ομολογίες.

Γνώριζαν για τους νεκρούς, ΑΛΛΑ…

Μετά ήρθε το εμπάργκο στον ΣΚΑΪ, το οποίο ανακοινώθηκε με τον πιο επίσημο κυβερνητικό τρόπο.

Στελέχη και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ «τιμώρησαν» το κανάλι αρνούμενοι να εμφανίζονται, ακόμη κι αν αυτό ήταν αναγκαίο σε τόσο κρίσιμες ώρες.

Σε αυτή την κυβερνητική γραμμή πρώτος έδωσε το παράδειγμα ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος ο οποίος αφού έριξε τις ευθύνες για την πυρκαγιά και τους νεκρούς στους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής, ειρωνεύτηκε έναν από αυτούς.

Μπροστά στις κάμερες είπε σε κάτοικο που υπέφερε: «Μόνο εσύ και ο Πορτοσάλτε τα λέτε αυτά».

Σήμερα, οκτώ ημέρες μετά την καταστροφή, τα φιλικά κυβερνητικά Μέσα συνεχίζουν την ίδια προσπάθεια. Το φιλοκυβερνητικό σάιτ Left έχει άρθρο, με τον απίστευτο τίτλο «Επιτέλους… Σκάστε!»

Καταλήγει το άρθρο:

Η μόνη σοβαρή κουβέντα που θα έπρεπε να γίνεται αυτές τις μέρες θα ήταν η κοινή προσπάθεια για την κατάρτιση ενός εθνικού σχεδίου για την αντιμετώπιση του δασικού, και χωροταξικού παράδοξου της χώρας, που καίγεται και πνίγεται με τις εγκληματικές αυθαιρεσίες δεκαετιών, η προσπάθεια για ανακούφιση των πληγέντων και η νηφάλια διερεύνηση για πιθανά λάθη και ευθύνες.

Στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας που έδωσαν μάχη με τις φλόγες και πάλεψαν για τη διάσωση πολιτών, αλλά και επιστήμονες μιλούν για τις συνθήκες που συνετέλεσαν στην τραγωδία. Αλλά κανείς δεν τους ακούει, κανείς δεν τους δίνει βήμα, κανείς δεν τους επικαλείται, γιατί δεν «πουλάνε» και δεν «εξυπηρετούν» το αφήγημα των αιμοδιψών ΜΜΕ. Αυτά θα έπρεπε να μας απασχολούν ως κοινωνία που βίωσε μια εθνική τραγωδία.

Όλα τα άλλα, πόσο μάλλον τα μικροκομματικά παιχνίδια και ο «θρήνος» της μικροπολιτικής, προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη οργή και αποτελούν ασέβεια προς τα θύματα. Για να μνημονεύσουμε και την απάντηση του ιερέα Νεόφυτου στον Αμβρόσιο: «Επιτέλους Σκάστε!»

Δείτε ακόμη:

Από τις 19:08 το Λιμενικό είχε στείλει σήμα για σορούς – Γνώριζαν όλοι και δεν μιλούσε κανείς!

Το άρθρο Ένας ψυχρός πόλεμος κατά των ΜΜΕ: Επιτέλους, σκάστε! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα