Ελλάδα – Βοσνία 2-1: Αγάπη γι’ αυτή την Εθνική (vid)

Ελλάδα – Βοσνία 2-1: Κίνητρο για την πρόκριση δεν είχε, όπως η Βοσνία. Είχε όμως κάμποση φρεσκάδα και διάθεση για να παίξει ποδόσφαιρο και αυτό ήταν αρκετό. Η Ελλάδα νίκησε 2-1 την Βοσνία στο άδειο ΟΑΚΑ σε ένα ματς που άξιζε το τρίποντο με μεγαλύτερο σκορ, καθώς είχε 25 τελικές προσπάθειες και δύο δοκάρια. Το τελικό σκορ με αυτογκόλ στο 88′ πραγματικά την αδικεί. Θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο. Ο Τζον Φαν’τ Σιπ ήταν χαρούμενος στο φινάλε και είχε απόλυτο δίκιο:

«Αυτή ήταν μόνο η αρχή…»

Ο Ολλανδός προπονητής έχει δοκιμάσει αρκετούς παίκτες στο λιγοστό διάστημα που είναι ομοσπονδιακός. Απέναντι στην Βοσνία είχε την έμπνευση να χρησιμοποιήσει τον Σταφυλλίδη ως στόπερ. Το αν έκανε σωστά ή όχι θα φανεί στο μέλλον, εφόσον κάνει ξανά την ίδια επιλογή. Η Εθνική πάντως είχε τη δική του σφραγίδα παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο, δημιουργώντας συνεχώς ευκαιρίες.

Οι νέοι είναι ωραίοι

Όταν λείπουν οι μεγάλες προσωπικότητες, όπως ο Παπασταθόπουλος και ο Μανωλάς, μοιραία η επιλογή θα πάει στη φρεσκάδα των νεότερων. Το γκολ του Παυλίδη, με το οποίο έγινε το 1-0 στο 30′, ήταν το πρώτο του με τη γαλανόλευκη. Όλη η προσπάθεια μέχρι να φτάσει η μπάλα στον σκόρερ, που έκανε υποδειγματική κίνηση και εκτέλεση, ήταν εξαιρετική. Όπως η συνολική προσπάθεια των διεθνών.

Πολύ τρέξιμο, εξαιρετική ανταπόκριση στη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση και ανάποδα, αλλά κυρίως διάθεση και ενέργεια. Ό,τι ακριβώς έλειπε από την Εθνική στα υπόλοιπα ματς των προκριματικών, αν εξαιρέσουμε το προηγούμενο με την Ιταλία και το πρώτο στην έδρα των Βόσνιων επί Αναστασιάδη. Στο 35′ έγινε το 1-1 αλλά από εκεί και πέρα χάθηκαν ένα κάρο ευκαιρίες.

Μέχρι να γίνει το 2-1 στο 88′ με αυτογκόλ του Κοβάσεβιτς από προσπάθεια του Φετφατζίδη, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα μπορούσε να προηγείται τουλάχιστον με 3-1. Στο τέλος η νίκη πανηγυρίστηκε έξαλλα, σαν να ήταν πρόκριση και αυτό μάλλον έχει μεγαλύτερη σημασία.

ΕΛΛΑΔΑ: Πασχαλάκης, Μπακάκης, Χατζηδιάκος, Σταφυλίδης, Γιαννούλης, Κουρμπέλης, Γαλανόπουλος, Λημνιός (83’ Φετφατζίδης), Μπακασέτας, Μάνταλος (60’ Μασούρας), Παυλίδης (70’ Κουλούρης).

ΒΟΣΝΙΑ: Σέχιτς, Μπίτσακτσιτς, Κβρζιτς, Σάριτς (63’ Ντούλιεβιτς), Κοβάσεβιτς, Τσίμιροτ (46’ Γιάγιαλο), Πιάνιτς, Κολάσινατς, Χόντζιτς (71’ Μπάιτς), Χαΐροβιτς, Γκόγιακ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Λιχτενστάιν – Ιταλία 0-5
Φινλανδία – Αρμενία 3-0
Ελλάδα – Βοσνία 2-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ιταλία 8 25-3 24
2. Φινλανδία 8 12-8 15
3. Αρμενία 8 13-15 10
4. Βοσνία 8 17-14 10
5. Ελλάδα 8 9-13 8
6. Λιχτενστάιν 8 2-25 2

Επόμενη αγωνιστική (16/11)

Φινλανδία – Λιχτενστάιν
Αρμενία – Ελλάδα
Βοσνία – Ιταλία

Φαν’τ Σιπ: «Θέλουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο»

Ο Τζον Φαν’τ Σιπ ήταν ξεκάθαρος στις δηλώσεις του αμέσως μετά τη λήξη, σχετικά με την εικόνα που θέλει να παρουσιάζει η Εθνική. Χαρακτηριστικά τόνισε: «Θέλουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο, να ξεκινάει η επίθεση από την άμυνα και αυτό πιστεύω μπορούμε να το κάνουμε. Έχουμε τους παίκτες να το κάνουμε. Πιστεύω ο Σταφυλίδης μπορεί να παίξει ως κεντρικός αμυντικός. Ξέραμε ότι μπορεί να παίξει, είναι ένας παίκτης με μεγάλη ταχύτητα και ενέργεια».

Για το επιθετικό ποδόσφαιρο που έπαιξε η Εθνική, είπε: «Θέλουμε να παίζουμε αυτό το ποδόσφαιρο. Δεν λέω ότι παίζαμε λάθος πριν αλλά θέλουμε να παίζουμε επιθετικά πλέον. Το πλάνο για το Κατάρ δεν έχει αλλάξει, κοιτάμε ακόμα παίκτες και να παίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Αυτή ήταν μόνο η αρχή, πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και να είμαστε σε εγρήγορση».

Keywords
Τυχαία Θέματα