Εκτός των 120 δόσεων η πλειοψηφία των μικρομεσαίων

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Αποκλεισμένοι από τη ρύθμιση για τις 120 δόσεις μένουν οι 7 στους 10 μικρομεσαίους την ίδια ώρα που το υπουργείο Εργασίας δίνει με εγκύκλιό του αναλυτικές διευκρινίσεις για τη σχετική διαδικασία, εντάσσοντας στη ρύθμιση και τους αγρότες.

Τελικά, η ρύθμιση των 120 δόσεων που περίμενε όλη η αγορά για να βγει από τον φαύλο κύκλο των χρεών της αποδεικνύεται ότι αφορά μόνο λίγους. Και αυτό παρά τις αλλεπάλληλες

εκκλήσεις των φορέων τους που ζητούσαν από την κυβέρνηση η ρύθμιση να καλύψει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό μικρομεσαίων επιχειρήσεων ώστε να μπορέσουν να επανέλθουν στην κανονικότητα και να αποφύγουν τα λουκέτα.

Σημειώνεται πως για τον καθορισμό της δόσης λαμβάνεται υπόψη το άθροισμα δόσεων προς ΑΑ∆Ε και ΕΦΚΑ σε ετήσια βάση, το οποίο δεν μπορεί να υπερβαίνει το ένα τρίτο του καθαρού εισοδήματος, προσαυξημένο µε τον µέσο όρο τριετίας των εσόδων από άλλες πηγές. Η αίτηση θα αξιολογηθεί μετά την κατάθεση των δικαιολογητικών, τα οποία περιλαμβάνουν στοιχεία του οφειλέτη ή και τυχόν συνοφειλετών, οικονομικά στοιχεία, κατάλογο όλων των πιστωτών και των οφειλόμενων ποσών ανά πιστωτή, αλλά και πιστοποιητικό από το Ειρηνοδικείο που να βεβαιώνει ότι δεν έχει εκδοθεί οριστική δικαστική απόφαση ρύθμισης.

Ο επικεφαλής της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης, δήλωσε πως πολλοί θέλουν, αλλά λίγοι μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές έως 50.000 ευρώ στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

«Η ανάλυσή μας δείχνει ότι η ρύθμιση ενδιαφέρει περισσότερους από 1 εκατ. οφειλέτες, αλλά δυστυχώς εκτιμάται ότι από την πλατφόρμα θα αποκλειστούν τα 2/3 των μικρομεσαίων. Η ΕΣΕΕ θα συνεχίσει να διεκδικεί την άρση των περιορισμών και να ζητά την ένταξη όλων όσοι επιθυμούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, χωρίς υπερβολές και αποκλεισμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το άρθρο Εκτός των 120 δόσεων η πλειοψηφία των μικρομεσαίων εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα