Εκπρόσωπος ΔΝΤ: «Δεν υπάρχει συμφωνία για το εργασιακό και τις συντάξεις. Θέλουμε δουλειά.»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Την ώρα που οι σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και του ΔΝΤ συνεχίζονται, με τις εξελίξεις να μην είναι υπέρ μας, ο εκπρόσωπος Τύπου του, Τζέρι Ράις δεν ήθελε να δώσει και πολλές πληροφορίες για την Ελλάδα.

Μιλώντας στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ενημέρωση των συντακτών στην Ουάσιγκτον, τόνισε πως χρειάζεται ακόμη δουλειά, καθώς υπάρχουν πολλά «αγκάθια».

«Υπάρχει διαπραγμάτευση

σε βασικά ζητήματα πολιτικής όπως το συνταξιοδοτικό και το εργασιακό, έχει σημειωθεί πρόοδος αλλά απομένει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές», είπε ο κ. Ράις κι επανέλαβε πως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, σε μια προσπάθεια του να μη δεχτεί άλλες ερωτήσεις για το ελληνικό πρόβλημα. Για τον εκπρόσωπο του Ταμείου, αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι η «ισχυρή ιδιοκτησία» του προγράμματος.

«Είναι σημαντικό να υπάρχει ισχυρή «ιδιοκτησία» του προγράμματος. Είναι αδιαμφισβήτητα σημαντική για την επιτυχία του και το ταμείο ενθαρρύνει την ελληνική κυβέρνηση να δομήσει ισχυρή στήριξη».

Για τον σάλο που προκλήθηκε μετά τις δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Μισέλ Σαπέν πως το Ταμείο θέλει τη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα σκληρά μέτρα, ο κ. Ράις έκανε σαφές πως δεν υπήρξε καμία επαφή με τη Νέα Δημοκρατία.

«Είναι κάτι που όντως έχει ζητηθεί όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από άλλες χώρες, αλλά θα πρέπει πρώτα να φτάσουμε κοντά στο επίπεδο της συμφωνίας, ότι θα συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα και ακόμη δεν βρισκόμαστε σε αυτό το στάδιο».

Το άρθρο Εκπρόσωπος ΔΝΤ: «Δεν υπάρχει συμφωνία για το εργασιακό και τις συντάξεις. Θέλουμε δουλειά.» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα