Εκλογές ΗΠΑ 2020: Τι στηρίζει το Χόλιγουντ

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Το Χόλιγουντ μπαίνει φουριόζο στο προεκλογικό αγώνα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. Ηθοποιοί όπως ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο Τζιμ Κάρεϊ, ο Άλεκ Μπάλντουιν, ο Μπεν Άφλεκ, ο Σία Λεμπέφ πρωτοστατούν στην εκστρατεία κατά του Τραμπ. Ο Τομ Χανκς, η Ρίτα Γουίλσον, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, η Αλίσα Μιλάνο, η

Τζούλια Λούις-Ντρέιφους κινητοποιήθηκαν συγκεντρώνοντας περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια δολάρια από μικρές δωρεές για τους Δημοκρατικούς του Ουισκόνσιν, ένα από τις πιο αμφίρροπες εκλογικά πολιτείες. Το ίδιο και το ζεύγος Αμάλ και Τζορτζ Κλούνεϊ συγκέντρωσε διαδικτυακά επτά εκατομμύρια υπέρ της Καλιφορνέζας γερουσιαστού Καμάλα Χάρις, υποψήφιας αντιπροέδρου του Μπάιντεν.

Σε παρόμοιο ύφος η ηγερία της μόδα και αρχισυντάκτης της Vogue, Άννα Γουίντουρ, τοποθετήθηκε υπέρ του υποψηφίου προέδρου των Δημοκρατικών, λέγοντας «είναι αναμφισβήτητα ένας άνθρωπος με αξίες και χαρακτήρα από τον οποίο υπάρχει απελπιστική έλλειψη σήμερα στην Ουάσιγκτον. Είναι αξιοπρεπής, έντιμος, ευγενικός, αξιόπιστος, αλληλέγγυος και πάνω από όλα έμπειρος για το αξίωμα». Η Μαντόνα έσπευσε να πριμοδοτήσει ενώ η Σερ η οποία είχε ταχθεί εξ αρχής μαζί του διαμήνυσε «JOE BIDEN SINK OR SWIM, I’M WITH HIM» – ο κατάλληλος ς άνθρωπος για το πόστο». Ο ηθοποιός Ντον Τσιντλ ο τραγουδοποιός Τζον Λέτζεντ, ο τραγουδιστης Λεόν Μπρίτζες το ζεύγος Τζάστιν Τίμπερλεϊκ και Τζέσικα Μπίελ συντάχτηκαν αυτομάτως με το επαινετικό αυτό τουίτ της «θεάς της ποπ» που συνεπήρε και άλλους διάσημους καλλιτέχνες. Την επιρροή υπέρ του Μπάιντεν στη νεολαία την ασκεί η ράπερ Cardi B.

Ποιοι σταρ του Χόλιγουντ στηρίζουν Μπάιντεν

Εν τω μεταξύ από το προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ εκτοξεύεται κατά ριπάς η ζήλια για την προτίμηση των σελέμπριτις. «Καμία διασημότητα δεν θα επιλύσει το πρόβλημα της ηλικίας του» ξεσπαθώνει ο εκπρόσωπος της εκστρατείας επανεκλογής του ήδη 74χρονου προέδρου. Πριν 4 χρόνια ο Ντόναλντ Τραμπ πριν φτάσει στον Λευκό Οίκο ήταν πλέον τόσο διάσημος στις ΗΠΑ που δεν χρειαζόταν κανένα σταρ να του κάνει λεζάντα για να γίνει γνωστός στου ψηφοφόρους. Ωστόσο λίγο παραπάνω λάμψη δεν χαλάει κανένα. Ειδικότερα σήμερα που ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος δεν μπορεί να καυχηθεί για κάποια ενδιαφέρουσα Χολιγουντιανή υποστήριξη στην εκλογική του καμπάνια.

Το μεγάλο, όμως, ατού του προέδρου είναι ο σύζυγος της Κιμ Καρντάσιαν, Κάνιε Γουέστ, φαν αμφότεροι του Τραμπ. Ο δημοφιλής ράπερ έχει παραδεχτεί ανοιχτά ότι αν έβαζε, όπως απειλούσε, υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ σε δώδεκα πολιτείες θα το έκανε μόνο για να βλάψει τον Μπάιντεν, από τον οποίο θα μπορούσε να αποσπάσει μερικές χιλιάδες ψήφους από νέους μαύρους. Το μεγάλο, πάντως, ερώτημα είναι τι περνάει από το μυαλό του παραδοσιακού Ρεπουμπλικάνου Κλιντ Ίστγουντ. Σιγουράντζα για τον Τραμπ είναι μόνο ο άκαμπτος Γιον Βόιτ. Στα 82 του πιο πιστός κι από τους φανατικούς οπαδούς του Τραμπ δανείζει τη φωνή του στα διαφημιστικά σποτ της Ρεπουμπλικανικής προεδρική εκστρατείας. Απομένουν να διευκρινίσουν αν η σημερινή πρόθεσή υποστήριξη του Τραμπ συμβαδίζει με εκείνη προ τετραετίας από τους Τσάρλι Σιν, Ντένις Ρόντμαν και Μάικ Τάισον. Αλλά με τα μυαλά που κουβαλούν και οι τρεις τίποτε δεν είναι πια σίγουρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα