Έκαψαν τα πτυχία τους οι νοσηλευτές έξω από το υπουργείο Υγείας (pics-vids)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν οι νοσηλευτές, αντιδρώντας στην υποβάθμιση των πτυχίων τους, την οποία προωθεί το υπουργείο.

Όπως σημειώνουν, με το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο υγείας, τα πτυχία τους υποβαθμίζονται και εξισώνονται με εκείνα των βοηθών τους.

«Εξισώνουν επαγγελματίες Πανεπιστημιακής και Ανώτερης εκπαίδευσης με βοηθούς ΔΕ και «μπερδεύουν» τους νοσηλευτές με τις μαίες…», λένε χαρακτηριστικά, ζητώντας την απόσυρση

του νομοσχεδίου.

Μάλιστα πολλοί από τους συγκεντρωμένους έκαψαν τα πτυχία τους.

Οι νοσηλευτές, που πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, καταγγέλλουν και παρέμβαση στις στις εκλογές των εκπρόσωπων τους καθώς όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας «ακυρώνει τις προκηρυχθείσες από 18 Σεπτεμβρίου εκλογές ΕΝΕ, με όλα τα θεσμικά, οικονομικά και ηθικά επακόλουθα που αυτό έχει, γεγονός που αποτελεί ωμή παρέμβαση στη δημοκρατική λειτουργία συλλογικού οργάνου.

Δημιουργεί ενιαίο, ανομοιογενή κλάδο νοσηλευτικής με νοσηλευτές, βοηθούς νοσηλευτών και μαίες και μάλιστα προβλέπει ότι οι τελευταίες είναι δυνατόν να γίνονται προϊσταμένες σε τμήματα άσχετα του επιστημονικού τους αντικειμένου».

Μετά τη συνάντηση που είχαν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τους είπαν ότι το νομοσχέδιο θα αποσυρθεί και θα πραγματοποιηθεί νεώτερη συνάντηση ωστόσο από το υπ. Υγείας διευκρινίζεται ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στο μέλλον.

Το άρθρο Έκαψαν τα πτυχία τους οι νοσηλευτές έξω από το υπουργείο Υγείας (pics-vids) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα