ΕΙΟ – Σταύρος Νιάρχος: Τέλος η δωρεά μετά τις αποκαλύψεις Μπεκατώρου

Την απόφαση του να διακόψει τη δωρεά προς την Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας, έκανε γνωστή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου, σημειώνοντας πως δίνει προτεραιότητα στο ήθος και τον χαρακτήρα των δωρεοδόχων του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ), εκφράζει την έκπληξη και τη δυσαρέσκειά του για την αντιμετώπιση και τις δηλώσεις της Ομοσπονδίας, σχετικά με τη σοβαρότατη καταγγελία της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου, αναστέλλοντας

την τρέχουσα δωρεά για την υποστήριξη του προγράμματος εκμάθησης ιστιοπλοΐας σε ΑΜΕΑ. Με το «πάγωμα» της δωρεάς το ΙΣΝ δεν έχει στόχο να πλήξει τους άμεσα ωφελούμενους που είναι οι αθλητές ΑΜΕΑ και οι ιστιοπλοϊκοί σύλλογοι που τους υποστηρίζουν αλλά να προστατεύσει και αυτούς, καθώς και τους εργαζόμενους της Ομοσπονδίας.

Το ΙΣΝ επιλέγει τους δωρεοδόχους του δίνοντας μεγάλη προτεραιότητα στο ήθος και χαρακτήρα των ανθρώπων τους, καθώς και στην αποτελεσματική διοίκηση και την ορθή διαχείριση του οργανισμού.  Υπόνοιες σκανδάλων που αφορούν τη λειτουργία των οργανισμών και τη συμπεριφορά των στελεχών τους δημιουργούν κρίσιμα ερωτήματα για τη δυνατότητα ενός οργανισμού να επιτελέσει το έργο του και, κατά συνέπεια, δεν μπορούν και δεν πρέπει να αγνοούνται».

Σοφία Μπεκατώρου: Ο ‘παράγοντας’ αρνείται κάθε εμπλοκή

Μετά την αποκάλυψη της πρώην αθλήτριας αρχικά στο Marie Claire και στη συνέχεια διαδικτυακή Ημερίδα, με θέμα «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι», που διοργάνωσε το υφυπουργείο Αθλητισμού, η Μπεκατώρου «έδωσε» και το όνομα του στελέχους που την εκμεταλλεύτηκε. Ο λόγος για τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ιστιοπλοΐκής Ομοσπονδίας Αριστείδη Αδαμόπουλο, που βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΟ από τη δεκαετία του ‘90, όπως και σχεδόν το σύνολο των διοικούντων της Ομοσπονδίας κι από τον Ιούνιο του 1997 εκτελεί χρέη αντιπροέδρου.

Ο ίδιος ο Αδαμόπουλος αρνήθηκε το Σάββατο κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση, ωστόσο η Νέα Δημοκρατία, της οποίας ήταν μέλος, προχώρησε σε αναστολή της κομματικής του ιδιότητας, ενώ και η Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας ζήτησε και έλαβε την παραίτησή του.

«Καλώ την Πολιτεία, τους θεσμικούς φορείς, και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να σεβαστούν πρώτα την οικογένειά μου, τα παιδιά και τα εγγόνια μου, να αναμείνουν όσα υποχρεούμαι πλέον να εισφέρω σε κάθε αρμόδια αρχή και να αποστούν από κάθε ενέργεια που θα θυματοποιήσει περαιτέρω μέλη της οικογενείας μου και εμένα προσωπικά», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στη δήλωσή του ο κ. Αδαμόπουλος.

Εισαγγελική παρέμβαση

Στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας Πρωτοδικών μπαίνουν οι δημόσιες καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική παρενόχληση. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας της Αθήνας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου αναμένεται να διατάξει αυτεπάγγελτα προκαταρκτική έρευνα για το τι συνέβη. Στο πλαίσιο αυτής, θα κληθεί στις αρχές της εβδομάδας η ολυμπιονίκης να καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΙΟ – Σταύρος Νιάρχος, Τέλος, Μπεκατώρου,eio – stavros niarchos, telos, bekatorou