Εγκαινιάστηκε ο «Ανοιχτός Χώρος Συνάντησης» της Τράπεζας Χρόνου Διονύσου

Πραγματοποιήθηκαν τα Εγκαίνια του «Ανοιχτού Χώρου Συνάντησης» της Τράπεζας Χρόνου δήμου Διονύσου χθες, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας (ΕΕΤΔ).

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Διονύσου κος Διονύσης Ζαμάνης, ο Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης κος Ηλίας Υφαντής,η Πρόεδρος της Λαογραφικής Εταιρείας Βαρνάβα Δήμου

Μαραθώνα κα Μηλέα Παππά, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού κος Βασίλης Κοκμοτός,οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κος Δημήτρης Κωστάκης, κα Καλλιόπη Ταουξή και κος Παναγιώτης Τσούκας, από τη δημοτική παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία» ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κος Γιάννης Καλαφατέλης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Μιχάλης Τσιλιγκίρης καιαπό τη δημοτική παράταξη «Νέα Πνοή για το Διόνυσο» η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κα Ανθή Λουκάτου και η Δημοτική Σύμβουλος κα Κατερίνα Αυγέρη.

Ο κ. Υφαντής, ο κ. Καλαφατέλης, η κα Παππά και η κα Λουκάτου χαιρέτισαν την εκδήλωση, ενώ αναφερόμενοι στην ΕΕΤΔ, επεσήμαναν ότι «η Τράπεζα Χρόνου αποτελεί αναμφίβολα μια κοινωνική καινοτομία που με τις δράσεις της ενισχύει τη συμμετοχική δημοκρατία σε τοπικό επίπεδο».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η διαχειριστική ομάδα της Τράπεζας Χρόνου παρουσίασε στους παρευρισκομένους τον τρόπο λειτουργίας, τους στόχους και τα πρώτα αποτελέσματα του «Ανοιχτού Χώρου Συνάντησης», ενώ πραγματοποιήθηκε μια μικρή αναδρομή στα βήματα της Τράπεζας Χρόνου από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της έως σήμερα.

Στο δεύτερο μέρος των εγκαινίων, μικροί και μεγάλοι κατασκεύασαν χριστουγεννιάτικα καλλιτεχνήματα από ζυμάρι υπό την καθοδήγηση της κας Παππά και της εθελόντριας του Ευρωπαϊκού Μουσείου Άρτου κας Δήμητρας Βαρελά, καθώς και κάρτες, κεράκια και άλλα διακοσμητικά στολίδια από διάφορα υλικά.

Από τη διαχειριστική ομάδα της Τράπεζας Χρόνου εκφράζονται θερμές ευχαριστίες σε όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους τη χθεσινή διοργάνωση που θεωρείται ορόσημο στην πορεία της Δομής, και ιδιαίτερα στην κα Παππά και στη κα Βαρελά που συντόνισαν το εργαστήρι κατασκευής αρτοποιημάτων, καθώς και στην κυρία Αυγέρη για τη βοήθεια που προσέφερε στη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο «Ανοιχτός Χώρος Συνάντησης» λειτουργεί σταθερά κάθε απόγευμα Τετάρτης στο Πολιτιστικό Κέντρο της Άνοιξης και φιλοξενεί ποικίλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες για τα μέλη της Τράπεζας Χρόνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα