«Έφυγε» ο Μπαρτ Ρέινολντς: Το μοναδικό ταλέντο του και η ιστορική γυμνή φωτογράφιση

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο Μπαρτ Ρέινολντς

Ο Ρέινολντς, που είχε προταθεί για Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου μετά το ρόλο του ως Τζακ Χόρνερ, στην ταινία του Τόμας Άντερσον «Boogie Nights», πέθανε την Πέμπτη νοσηλευόμενος σε νοσοκομείο της Φλόριντα.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα. Μάλιστα, το 2010 είχε υποβληθεί σε πενταπλό καρδιακό bypass, ωστόσο εργαζόταν μέχρι και σήμερα, καθώς συμμετείχε στο καστ της νέας ταινίας του Κουέντιν Ταραντίνο, «Once Upon A Time in Hollywood» με θέμα τη δολοφονία της Σάρον Τέιτ από τον Τσαρλς Μάνσον και τη συμμορία του.

Η γυμνή φωτογράφιση στο Cosmopolitan

Το προφίλ του απογειώθηκε το 1972, όταν μία γυμνή φωτογράφισή του για το περιοδικό Cosmopolitan τον ανέδειξε σε σύμβολο του σεξ. Ο ίδιος πολλά χρόνια αργότερα δήλωσε ότι το μετάνιωσε.

Η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε επιλέχτηκε από τον ηθοποιό και ήταν εκείνη που κρύβει τα επίμαχα με το χέρι του. Είχε αποκαλύψει, δε, ότι το χαμόγελο του ήταν αποτέλεσμα αλκοόλ. Το τεύχος Απριλίου 1972 έγινε ανάρπαστο, πουλώντας περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια αντίτυπα.»

Η κινηματογραφική του καριέρα, ωστόσο εκτοξεύτηκε με την ταινία «Όταν ξέσπασε η βία», όπου πρωταγωνίστησε με τον Γιον Βόιτ. Η ταινία, γνωστή για την αμφιλεγόμενη σκηνή σεξουαλικής επίθεσης σε έναν από τους εκδρομείς, έκανε τον Ρέινολντς σταρ, ενώ η ταινία προτάθηκε για τρία Όσκαρ.

Στο αποκορύφωμα της καριέρας του ήταν ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς της κινηματογραφικής βιομηχανίας και οι ταινίες του ήταν μεταξύ των κορυφαίων σε εισιτήρια στο αμερικανικό box office.

Από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 όμως, η καριέρα του παρουσίασε κάμψη μέχρι το 1997, όταν προτάθηκε για Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Ξέφρενες νύχτες» (Boogie Nights), ενώ είχε τιμηθεί με Emmy για την ερμηνεία του στην τηλεοπτική σειρά Evening Shade (1990-94).

Είχε παντρευτεί δύο φορές και είχε αποκτήσει ένα παιδί με την δεύτερη σύζυγό του, την ηθοποιό Λόνι Άντερσον.

Δείτε ακόμη:

«Αντίο Κόνγουεϊ, όλοι δακρύζουν»: «Έφυγε» ο πιανίστας του Νικ Κέιβ

Το άρθρο «Έφυγε» ο Μπαρτ Ρέινολντς: Το μοναδικό ταλέντο του και η ιστορική γυμνή φωτογράφιση εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα