Εμπόριο πόνου και αγωνίας με… μαντζούνια από δύο γυναίκες στα Τρίκαλα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σοβαρή υπόθεση εκμετάλλευσης του πόνου και της ανθρώπινης αγωνίας για την υγεία, απασχολεί τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές των Τρικάλων.

Σε επιχείρηση που οργανώθηκε συνελήφθησαν δύο γυναίκες, οι οποίες αποσπούσαν χρηματκά ποσά από 62χρονη μητέρα για τη… θεραπεία της κόρης της, ηλικίας 45 χρόνων!

Ισχυρίζονταν ότι θα εξαφανίσουν τα όποια συμπτώματα της ασθένειας με τη μέθοδο της… μαγγανείας, τη χρήση βοτάνων και μαντζουνιών και το διάβασμα ευχών. Με όλα αυτά απέσπασαν από τη μητέρα 1500 ευρώ και πήγαιναν

να αρπάξουν άλλες 5.000 ευρώ, αλλά βρέθηκαν μπροστά στην Αστυνομία.

Όλα είχαν ξεκινήσει το προηγούμενο διάστημα, όταν δύο άνδρες, που παραμένουν ασύλληπτοι, γνώρισαν την 62χρονη μητέρα. Πληροφορήθηκαν το πρόβλημα υγείας συγγενικού της προσώπου και εκμεταλευόμενοι την ευάλωτη συναισθηματική της κατάσταση… προσφέρθηκαν να τη φέρουν σε επαφή με άτομα που δήθεν είχαν την ικανότητα πλήρους θεραπείας της ασθένειας.

Έτσι εμφανίστηκαν οι δύο γυναίκες, οι οποίες πήγαν στο σπίτι της 62χρονης, στο οποίο βρισκόταν και η 45χρονη κόρη της. Εκεί, αναφέρει η Αστυνομία στο διαβιβαστικό, με τη μέθοδο της μαγγανείας, τη χρήση βοτάνων – μαντζουνιών και το διάβασμα ευχών, κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ.

Παράλληλα, οι γυναίκες έπεισαν μητέρα και κόρη ότι έπρεπε να καταβάλουν επιπλέον το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ σε δεύτερη συνάντηση, που θα είχαν μαζί τους το μεσημέρι της Κυριακής.

Αστυνομικοί, συνέλαβαν την 62χρονη και την 37χρονη στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής. Στην κατοχή των γυναικών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αντικείμενα που χρησιμοποίησαν προς τέλεση της απάτης, το χρηματικό ποσό των 545 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Το άρθρο Εμπόριο πόνου και αγωνίας με… μαντζούνια από δύο γυναίκες στα Τρίκαλα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα