Δρίτσας: Δεν είναι κυβέρνηση το ΤΑΙΠΕΔ

Αιχμές κατά του …δημιουργήματος των δανειστών, του ΤΑΙΠΕΔ, άφησε το πρωί μιλώντας στο Mega ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας καταγγέλλοντας ότι «λειτουργεί ως κράτος εν κράτει. Είναι παράλληλη εξουσία στην αιρετή εξουσία του ελληνικού λαού».

«Κάνει αξιοποίηση ή ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας το ΤΑΙΠΕΔ; Είναι επινόηση των δανειστών το ΤΑΙΠΕΔ, δεν είναι κυβέρνηση» είπε.

Ο κ. Δρίτσας επεσήμανε την ανάγκη να περιοριστεί «στο ελάχιστο το κομμάτι της

απαράδεκτης λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ».

Και συμπλήρωσε:

«Το ΤΑΙΠΕΔ δεν είναι ο Πιτσιόρλας, είναι ένας οργανισμός που ελέγχεται πλήρως από τους δανειστές, την ΕΚΤ ακόμα και από ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους. Ο κ. Πιτσιόρλας λειτουργεί επί τη βάσει των κανόνων, που λειτουργεί το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο θέλουμε να αλλάξει».

Ως προς την πώληση του ΟΛΠ, παραδέχτηκε πως η πώληση του λιμανιού «γίνεται για να ικανοποιηθούν οι δανειστές, όχι για την ανάπτυξη του λιμένα». «Θα ήθελα μια άλλη προοπτική για το λιμάνι του Πειραιά, και θα κάνω τα πάντα και κάνει και η κυβέρνηση τα πάντα», είπε.

Όμως, επισήμανε πως ανεξάρτητα από τις συνολικές τοποθετήσεις της κυβέρνησης, η συμφωνία για τον ΟΛΠ είναι τροποποιημένη σε σχέση με την αρχική της προηγούμενης κυβέρνησης όσο και σε σχέση με αυτή που ετοίμασε το ΤΑΙΠΕΔ και πρόσθεσε ότι είναι βελτιωμένη και ότι θα βελτιωθεί κι άλλο.

Όταν ρωτήθηκε για τις ιδιωτικοποιήσεις, απάντησε ότι «είναι ορθολογικό να λέτε να φεύγαμε επειδή δεν συμφωνούμε, αλλά δεν είναι ορθολογικοί οι καιροί μας».

Όλα αυτά μόλις ένα 24ωρο μετά τη συνέντευξη του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα στην ίδια εκπομπή που προανήγγειλε την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΛΘ.

Ο κ. Δρίτσας καταδίκασε απερίφραστα την απαγόρευση να προχωρήσουν οι λιμενεργάτες στο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου (όπου υπογράφηκε την περασμένη Παρασκευή η συμφωνία πώλησης των μετοχών του ΟΛΠ μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Cosco), λέγοντας ότι «ήταν λάθος που τους εμπόδισαν».

Γεωργιάδης: Αυτοεξευτελίζεται ο Δρίτσας

Σκληρή απάντηση στον Υπουργό Ναυτιλίας, έδωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Με αφορμή τη συνέντευξη του Θ. Δρίτσα στο Mega o κ. Γεωργιάδης έγραψε στο Twitter: «Πέραν των πολιτικών μας διαφορών, η εικόνα του κ. Δρίτσα να αυτοεξευτελίζεται έτσι τώρα στο MEGA είναι λυπηρή. Η παραίτηση αξιοπρεπής!».

«Προσπαθεί να αποδείξει τώρα ότι όσα είπε χθες στην ίδια εκπομπή ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσιόρλας, είναι λάθος! Εξευτελίζεται πλήρως. Κρίμα» σχολίασε.

Δείτε τα tweet του για το θέμα

Πέραν των πολιτικών μας διαφορών, η εικόνα του κ. Δρίτσα να αυτοεξευτελίζεται έτσι τώρα στο @megatvSK είναι λυπηρή. Η παραίτηση αξιοπρεπής!

Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) 10 Απριλίου 2016

Προσπαθεί να αποδείξει τώρα ότι όσα είπε χθες στην ίδια εκπομπή ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσιόρλας, είναι λάθος! Εξευτελίζεται πλήρως.Κρίμα

Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) 10 Απριλίου 2016

Ακούω τον Δρίτσα
να μιλάει για το λιμάνι
στο ΜΕΓΚΑ

Καρέκλα να ναι…
…και οτι να ναι ! pic.twitter.com/zhUregfrYV

— Venierisd (@Venierisd) 10 Απριλίου 2016

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δρίτσας, ΤΑΙΠΕΔ,dritsas, taiped