Δομή προσφύγων Ριτσώνα: Ανησυχία στην ΕΛΑΣ, βρήκαν ρόπαλα και αυτοσχέδια σπαθιά

Δομή προσφύγων Ριτσώνα: Στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας η ανακάλυψη και κατάσχεση αυτοσχέδιων μαχαιριών και  σουβλιών είναι, δυστυχώς, συνηθισμένο φαινόμενο και οι επιχειρήσεις αφοπλισμού γίνονται για να μη χρησιμοποιηθούν αυτά τα όπλα είτε σε μεταξύ των κρατουμένων συμπλοκές είτε σε άλλες έκνομες ενέργειες.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων, όμως,  η ανεύρεση παρόμοιων όπλων δεν είναι κάτι το συνηθισμένο. Ο λόγος στη συγκεκριμένη περίπτωση γίνεται για αυτοσχέδια… σπαθιά (!), τα οποία κατασκευάζονταν με χρήση τροχού στην Ανοιχτή

Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων της Ριτσώνας Ευβοίας. Οι σχετικές πληροφορίες έφθασαν στην Αστυνομία και οργανώθηκε επιχείρηση από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ευβοίας, που περιελάμβαναν έρευνες σε οικίσκους,  στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας. Στην συγκεκριμένη επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, συνεπικουρούμενοι από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Βοιωτίας και Φθιώτιδας.

«Ειδικότερα», αναφέρει η Αστυνομία «μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με κατασκευή αυτοσχέδιων σπαθιών εντός της Δομής, διενεργήθηκαν συνολικά έξι νομότυπες έρευνες σε οικίσκους, παρουσία δικαστικού λειτουργού».

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν δύο Σύροι, διότι σε οικίσκο όπου διέμεναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα αυτοσχέδια ρόπαλα και συγκεκριμένα δύο ξύλινα και δύο μεταλλικά. Επίσης, προσήχθη ένας Αφγανός, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ότι προέβαινε, σε προγενέστερο χρόνο, με τη χρήση τροχού και την κοπή λαμαρινών, στην κατασκευή αυτοσχέδιων σπαθιών. Μάλιστα, μετά από ενδελεχή έρευνα, βρέθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, επιμελώς κρυμμένα εντός θάμνου και πλησίον της περίφραξης της Δομής και κατασχέθηκαν, έξι κομμάτια λαμαρίνας, μήκους από 56 έως 64 εκατοστά, τα οποία προσομοίαζαν με σπαθιά.

Σε βάρος των ανωτέρω, σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας με κύριο ζητούμενο τον λόγο για τον οποίο κατασκευάζονταν τα σιδερένια και ξύλινα ρόπαλα, καθώς και τα σπαθιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα