Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: «Ναι» στον αντικαπνιστικό και τον νόμο για το άσυλο

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Δημοσκόπηση για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ διενήργησε η εταιρεία Pulse, με τα ευρήματα της έρευνας να καταδεικνύουν την ισχυρή στήριξη των πολιτών στις πρωτοβουλίες και τα νομοθετήματα της κυβέρνησης. Χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις ο νέος νόμος για το πανεπιστημιακό άσυλο, καθώς και ο αντικαπνιστικός νόμος. Ένα άλλο εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο

της έρευνας είναι το άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ στις 14 ποσοστιαίες μονάδες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μέτρηση, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 38% (38,5% στην προηγούμενη μέτρηση) έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υπολείπεται κατά μία ποσοστιαία μονάδα από την προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡα25 με 3,5%.

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Προβάδισμα στη ΝΔ

Χαρακτηριστική είναι και η παράσταση νίκης, όπου επτά στους δέκα δίνουν προβάδισμα στη ΝΔ, έναντι μόλις 17%, που εκτιμούν ότι θα έβγαινε πρώτος σε εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 45%, έναντι 26% του Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, η κοινή γνώμη δείχνει να αισιοδοξεί για την πορεία των πραγμάτων, αφού το 63% πιστεύει ότι σε γενικές γραμμές τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση τους τελευταίους έξι μήνες. Αναφορικά με το νέο νόμο για το πανεπιστημιακό άσυλο, το 66% συμφωνεί, έναντι του 23% που διαφωνεί.

Ακόμη, το 75% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα