Δήμος Σαρωνικού: Ανοιχτές συγκεντρώσεις δημόσιου απολογισμού

Σε δημόσιο απολογισμό των πεπραγμένων της, προχώρησε η δημοτική αρχή Σαρωνικού. Οι ενημερωτικές συγκεντρώσεις είναι ανοιχτές με δικαίωμα παρεμβάσεων και ερωτήσεων. Μια εξ’ αυτών πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Κοινότητα Παλαιάς Φώκαιας.

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Παλαιάς Φώκαιας, ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου στην ενημέρωσή του προς τους πολίτες αναφέρθηκε στη νέα πραγματικότητα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η δημοτική αρχή στη διοίκηση του καλλικρατικού δήμου Σαρωνικού

που δημιουργήθηκε από τη συνένωση των πρώην δήμων Καλυβίων και Αναβύσσου και των πρώην κοινοτήτων Παλαιάς Φώκαιας, Σαρωνίδας και Κουβαρά.

Κυριότερα προβλήματα αυτής της νέας διοίκησης, όπως επισήμανε και σε αυτήν την ομιλία του ο Δήμαρχος, είναι η τεράστια γραφειοκρατία και η οικονομική αφαίμαξη των δήμων που επιχειρείται τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ συνέχισε λέγοντας η αυτοδιοίκηση – ως ο πιο κοντινός στον πολίτη θεσμός, είναι το «καταφύγιο» του κόσμου για την αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων που τον ταλαιπωρούν καθημερινά, όπως είναι η ανεργία, οι κοινωνικοί αποκλεισμοί, οι περικοπές μισθών και συντάξεων, η κατάργηση του κοινωνικού κράτους, ο ρατσισμός και η αβεβαιότητα για το αύριο.

Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η δημοτική αρχή Σαρωνικού μέσα σε 21 μόλις μήνες διοίκησης κατάφερε να επιτύχει κάποιους από τους βασικούς της στόχους και συγκεκριμένα:

1.       Να οργανώσει τις υπηρεσίες των πέντε πρώην δήμων και κοινοτήτων σε μια ενιαία υπηρεσία,

2.       Να αντεπεξέλθει στις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που συναντά καθημερινά και αφορούν κυρίως στις μεγάλες περικοπές του κράτους προς την Τ.Α.,

3.       Να κρατηθεί οικονομικά ο νέος δήμος μέσα σε αυτό το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον,

4.       Να σταθεί όσο το δυνατόν κοντά στους πολίτες και ειδικά στις ομάδες εκείνες που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση, με τη διοργάνωση εκδηλώσεων και δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης,

5.       Να υλοποιήσει, παρόλη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, σημαντικά έργα υποδομής που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του νέου δήμου, προσελκύοντας νέα κεφάλαια στην περιοχή.

Στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος έκανε μια εκτενή αναφορά στα έργα του δήμου που είτε είναι σε εξέλιξη, είτε έχουν δρομολογηθεί για το αμέσως επόμενο διάστημα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αποχέτευση, τα αντιπλημμυρικά, τη Λεωφόρο Καλυβίων, την κατασκευή δύο νέων σχολείων (έργα συνολικού προϋπολογισμού 150.000.000€), ενώ στάθηκε και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις, τις κοινωνικές δράσεις, τις αθλητικές διοργανώσεις και τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες που πραγματοποίησε ο δήμος όλο αυτό το διάστημα.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος Μανώλης Τσαλικίδης, ο οποίος στην αρχή της ομιλίας του τόνισε: «Απόψε το πιο σημαντικό γεγονός είναι η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, σε αυτή τη διαδικασία απολογισμού και ενημέρωσης, αλλά και ελέγχου και συνδιαμόρφωσης αποφάσεων. Εδώ στην Παλαιά Φώκαια θέλω να πω ότι αντιμετωπίζουμε συνολικά π

Keywords
Τυχαία Θέματα