Δήμος και κάτοικοι Χαλανδρίου κατά των… μπαρ της περιοχής!

Μπορεί το Χαλάνδρι να αποτελεί ένα από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για καφέ και ποτό, τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα, ωστόσο οι κάτοικοι και ο δήμος αντιδρούν, αφού η ηχορρύπανση έχει ανέβει επικίνδυνα, με τον δήμο να υποστηρίζει, ότι έρχονται στο Χαλάνδρι περίπου 10.000 πολίτες για να διασκεδάσουν!

Αξίζει να σημειωθεί πως σε 50 οικοδομικά τετράγωνα του κέντρου του δήμου συνωστίζονται 373 νυχτερινά μαγαζιά, ήτοι κατά μέσο όρο 7-8 καταστήματα σε κάθε τετράγωνο. Από αυτά, 188 είναι καταστήματα

μαζικής εστίασης (εστιατόρια, ψητοπωλεία, μεζεδοπωλεία, πιτσαρίες, ζαχαροπλαστεία, club restaurant κ.λπ.) και 185 καταστήματα αναψυχής (καφετέριες, μπαρ, μπυραρίες), τα περισσότερα εκ των οποίων γειτνιάζουν με κατοικίες.

Η ηχορρύπανση από τη δυνατή μουσική και ο περιορισμός των ελεύθερων χώρων από αυθαίρετη επέκταση τραπεζοκαθισμάτων αποτελούν πλέον ιδιαίτερα δυσάρεστη καθημερινότητα για τους κατοίκους. Μάλιστα, πέρυσι, λόγω της υπερβολικής συσσώρευσης επισκεπτών καθ” όλη τη διάρκεια των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων δεν έλειπαν και οι πολύωρες διακοπές ρεύματος.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, η δημοτική αρχή επιβάλει πρόστιμα στους παρανομούντες και εξέδωσε τρεις κανονιστικές πράξεις, με τις οποίες ρυθμίζονται η χρήση τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους και το ωράριο λειτουργίας των κέντρων, ενώ προβλέφθηκε το «πάγωμα» για ένα χρόνο στην έκδοση νέων αδειών σε κορεσμένες περιοχές.

Σε αυτή της όμως την ενέργεια προσέκρουσε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, η οποία αρνήθηκε στο δήμο το δικαίωμα μιας τέτοιας πρωτοβουλίας. Ο δήμος επιμένει, προσφεύγοντας στη λεγόμενη ειδική επιτροπή του άρθρου 152 (του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, νόμος 3463/2006) της Περιφέρειας Αττικής ενάντια στην απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Νέες άδειες έτσι κι” αλλιώς δεν εκδίδονται μέχρι την έκδοση της τελικής απόφασης.

«Αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις από ορισμένους που μας απειλούν με μηνύσεις. Εμείς όμως δεν κάνουμε πίσω. Εάν δεν δικαιωθούμε από την Επιτροπή, θα προσφύγουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας» δήλωσε ο αντιδήμαρχος τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Χαλανδρίου Κώστας Γερολυμάτος

Keywords
Τυχαία Θέματα