Διαρρήξεις αυτοκινήτων: Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί

Πάνω από 50 οδηγοί ΙΧΕ βρήκαν τα οχήματά τους χωρίς… τιμόνια, λεβιέδες ταχυτήτων, στροφόμετρα, στερεοφωνικά και καθρέπτες! Πίσω από τις διαρρήξεις και κλοπές βρισκόταν πολυμελής σπείρα, τρία από τα μέλη της οποίας, Αλβανοί υπήκοοι 16, 17 και 18 χρονών συνελήφθησαν.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Δεκάδες οδηγοί, που πήγαιναν να μπουν στα αυτοκίνητά τους, να πάνε στις δουλειές τους, πάθαιναν κυριολεκτικά σοκ, όταν έβλεπαν τι είχε συμβεί. Διαπίστωναν ότι επιτήδειοι, τα είχαν διαρρήξει και σε πολλές περιπτώσεις

πέρα από άλλα αντικείμενα αξίας είχαν ξηλώσει… τιμόνια, λεβιέδες, στροφόμετρα εσωτερικά και καθρέπτες και κεραίες εξωτερικά! Οι καταγγελίες έπεφταν «βροχή» στα Αστυνομικά τμήματα των περιοχών, όπου σημειώνονταν τα κρούσματα των κλοπών αυτών και οι αστυνομικοί αντιλαμβάνονταν ότι πίσω απ όλα αυτά δρούσε πολυμελής συμμορία. Εν τέλει, η συμμορία, τα μέλη της οποίας, λέει η Αστυνομία  λειτουργούσαν με σκοπό τη διάπραξη κλοπών κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους, εξαρθρώθηκε.

Δύο ανήλικοι, ένας ενήλικος

Συνελήφθησαν τρεις Αλβανοί υπήκοοι, ηλικίας 16, 17 και 18 ετών ως μέλη της συμμορίας και για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, καθώς κατελήφθησαν να κατέχουν 40,48 γραμμ. κάνναβης. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν άλλα οκτώ μέλη της συμμορίας, μεταξύ των οποίων δύο έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν ενεργό ρόλο στις οδηγίες για την διάπραξη των διαρρήξεων-κλοπών, που επεκτείνονταν και σε οικίες. Περιγράφοντας η Αστυνομία τον τρόπο δράσης της συμμορίας, αναφέρει ότι «τα μέλη της, προέβαιναν κυρίως σε διάρρηξη σταθμευμένων οχημάτων, αφαιρώντας από το εσωτερικό αντικείμενα αξίας. Σε αρκετές περιπτώσεις, αφαιρούσαν διάφορα εξαρτήματα εξωτερικά ή εσωτερικά αυτών. Στο εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας, περιλαμβάνονταν διαρρήξεις-κλοπές από οικίες, καταστήματα και γραφεία».

Εξιχνίαση 51 κλοπών

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 51 περιπτώσεις κλοπών κατά το χρονικό διάστημα από 7-4-2021 έως 18-11-2022. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη σύλληψη και των υπόλοιπων μελών. Είχε προηγηθεί η σύλληψη 42χρονου ημεδαπού, για διακεκριμένες κλοπές από καταστήματα σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής, κατ’ επάγγελμα, κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία. Αναζητείται ο συνεργός του. Ο συλληφθείς, με τη χρήση μεταλλικού φρεατίου υπονόμου, έθραυσε γυάλινη τζαμαρία καταστήματος στην περιοχή της Κηφισιάς, αφαίρεσε από το ταμείο χρηματικό ποσό και διέφυγε με αυτοκίνητο. Μετά από αναζητήσεις, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Παλαιού Φαλήρου, εντόπισαν το αυτοκίνητο σταθμευμένο στην περιοχή του Κολωνού και όταν ο κατηγορούμενος εισερχόταν σε αυτό, τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, όπου ταυτοποιήθηκε ως δράστης της ανωτέρω κλοπής και συνελήφθη.

Τεχνολογικός εξοπλισμός

Σε  έρευνα, στην οικία του και την κατοχή του βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν, πληθώρα διαρρηκτικών υλικών, τεχνολογικός εξοπλισμός, ρουχισμός που φορούσε κατά την τέλεση των αξιόποινων πράξεων, 4 USB, κάρτες μνήμης και κλειδαριά. Από την προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν επιπλέον 9 περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα στη Λυκόβρυση, στην Κηφισιά, στο Μαρούσι και στο Ηράκλειο, τις οποίες ενεργούσε είτε μόνος του, είτε από κοινού με συνεργό του (τσιλιαδόρο), με παρόμοιο τρόπο δράσης. Ο 42χρονος έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Διαρρήξεις, Συνελήφθησαν,diarrixeis, synelifthisan