Διαρρήκτες «αίλουροι» – Πάνω από 72 διαρρήξεις στα Προάστια (pics)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Διαρρήκτες – «αιλουροειδή», σκαρφάλωναν με άνεση στα μπαλκόνια πολυκατοικιών των Νοτίων και Βορείων Προαστίων, σε ώρες που οι ένοικοι των διαμερισμάτων έλειπαν στις δουλειές τους.

Για να εκμηδενίσουν ουσιαστικά την πιθανότητα με την επιστροφή των ιδιοκτητών να εγκλωβιστούν μέσα στα διαμερίσματα, πριν αρχίζουν την αρπαγή των κλοπιμαίων, φρόντιζαν να… ασφαλίζουν την κεντρική πόρτα του σπιτιού.

Μετέφεραν βαριά έπιπλα και έκλειναν την πόρτα εισόδου

Μετέφεραν δηλαδή βαριά έπιπλα από το σαλόνια και

άλλους χώρους του διαμερίσματος και τα τοποθετούσαν πίσω από τις πόρτες.

Ο ένοικος αδυνατούσε να μπει αφού η πόρτα «έβρισκε» στα έπιπλα

Έτσι, και στην περίπτωση επιστροφής στο σπίτι κάποιου ενοίκου, ο τελευταίος αδυνατούσε να ανοίξει την πόρτα, αφού πίσω της υπήρχε το ογκώδες αντικείμενο!

Και μαθητής 17 ετών στη σπείρα

Έκπληκτοι οι αστυνομικοί της ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, όταν εξάρθρωσαν την σπείρα, που έχει έως τώρα στο «ενεργητικό» της τουλάχιστον εβδομήντα δύο ληστρικές επιδρομές σε πολλές συνοικίες της Αττικής, είδαν ότι ανάμεσά τους ήταν και ένας μαθητής, ηλικίας 17 χρόνων.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν πέντε μέλη της ομάδας, εκ των οποίων τέσσερις Αλβανοί και ένας ημεδαπός ηλικίας από 17 έως 31 ετών.

Αναζητούνται άλλοι τρεις

Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρία επιπλέον μέλη, εκ των οποίων δύο αλλοδαποί και ένας ημεδαπός.

Έκαναν καταγγελία στην αστυνομία για… κλοπή

Ήταν τέτοια η άνεση του φερόμενου ως αρχηγού της συμμορίας, που, λίγες ημέρες πριν τη σύλληψή του με συνεργό του, μετέβησαν στο Τμήμα Πατησίων και κατήγγειλαν… κλοπή με στόχο το αυτοκίνητο του πρώτου που ήταν σταθμευμένο!

Συγκεκριμένα, κάποιοι είχαν σπάσει τους υαλοπίνακες και αφαίρεσαν από το εσωτερικό διάφορα αντικείμενα.

Ο συλληφθείς στη συνέχεια επεδίωκε να πάρει αστυνομική βεβαίωση της κλοπής για να πάρει την… αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρία!

Οι περιοχές που «χτυπούσε» η σπείρα

Όπως έχει αποδειχθεί τα μέλη της σπείρας, έδρασαν σε Βούλα, Βάρκιζα, Γλυφάδα, Άλιμο, Αργυρούπολη, Ηλιούπολη, Κηφισιά, Πεύκη, Μαρούσι, Φιλοθέη, Χολαργό.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας αρχικά μετέβαιναν με αυτοκίνητα, κυρίως απογευματινές και βραδινές ώρες, στις προαναφερθείσες περιοχές και εντόπιζαν την οικία «στόχο».

Αφαιρούσαν ό.τι έβρισκαν

Στη συνέχεια παραβίαζαν πόρτες ή παράθυρα και εισερχόμενοι αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Οι δράστες μάλιστα, αναφέρει η Αστυνομία, ήταν ιδιαίτερα εκπαιδευμένοι και έμπειροι στην αναρρίχηση ορόφων πολυκατοικιών.

Έκλεβαν και αυτοκίνητα των θυμάτων

Σε αρκετές περιπτώσεις αφαιρούσαν και τα κλειδιά των αυτοκινήτων των θυμάτων , τα οποία αφαιρούσαν κατά τη διαφυγή τους.

Για τη διάπραξη των διαρρήξεων ήταν εξοπλισμένοι με πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων (τροχό, κόφτες, σκύλα, κατσαβίδια κλπ), είδη ένδυσης για να αποκρύπτουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους (κουκούλες τύπου full face και περιλαίμια) και γάντια.

Βρέθηκαν κλοπιμαία και διαρρηκτικά εργαλεία

Από τις έρευνες σε οικίες και αυτοκίνητα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, κοσμημάτων, ρολογιών, γυαλιών ηλίου, κλειδιά αυτοκινήτων, τσάντες προσωπικά έγγραφα τρίτων προσώπων και διαρρηκτικά εργαλεία

Σε οικία- καβάτζα του αρχηγικού μέλους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης βάρους δεκαοκτώ 18 κιλών και τρεις 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Βρέθηκαν επίσης και αποδόθηκαν στους παθόντες τρία κλεμμένα αυτοκίνητα.

Πάνω από 400.000 ευρώ η λεία των δραστών

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί, όπως προαναφέρθηκε εβδομήντα δύο περιπτώσεις διαρρήξεων οικιών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής με την αξία των αφαιρεθέντων να υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ.

«Διευθυντής τράπεζας», μέσα από τη φυλακή!Διαρρήκτες «αναρριχητές», στη φάκα των Αρχών

Το άρθρο Διαρρήκτες «αίλουροι» – Πάνω από 72 διαρρήξεις στα Προάστια (pics) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα