Δεκάδες χιλιάδες πολίτες ζητούν μια «ανάσα αξιοπρέπειας» διαμαρτυρόμενοι κατά της λιτότητας

Δεκάδες χιλιάδες άτομα έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας διαμαρτυρόμενοι κατά της λιτότητας ζητώντας ουσιαστικά μια «ανάσα αξιοπρέπειας» για τη χώρα αλλά και για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες.

Συγκεντρώσεις γίνονται και σε αρκετές πόλεις του εξωτερικού όπως στο Παρίσι που έχουν συγκεντρωθεί 2.000 περίπου άτομα και διαμαρτύρονται για την λιτότητα που έχει επιβάλλει η Γερμανία στην Ευρώπη, ενώ και στη Μασσαλία έχουν συγκεντρωθεί περίπου 300 άτομα.

Συγκεντρώσεις γίνονται αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη

και πιο συγκεκριμένα στον Λευκό Πύργο, στην Λάρισα, στην Πάτρα, στον Βόλο και σε άλλες πόλεις της χώρας, ενώ έχουν προγραμματιστεί διαδηλώσεις στο Δουβλίνο, το Βερολίνο, τη Ρώμη, τη Λευκωσία, το Λονδίνο

Οι συγκεντρώσεις οργανώθηκαν μέσω των social media και όπως λένε οι διοργανωτές θα συνεχιστούν μέχρι να καταλάβει η Ευρώπη πως πρέπει να χαλαρώσει τη θηλιά που έχει σφίξει στο λαιμό των εργαζομένων και των πολιτών γενικότερα.

Μάλιστα προγραμματίζεται συγκέντρωση και για αύριο στις 17:00 στο Σύνταγμα προκειμένου να στηριχθεί η ελληνική προσπάθεια στο Eurogroup.

Keywords
Τυχαία Θέματα