Δάρας: Στα 4,5 εκατ. ευρώ το χρέος της ΠΑΕ – «Δεν είναι στο χέρι μας οι μεταγραφές»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο πρόεδρος του Πανιωνίου, Χρήστος Δάρας, υποστήριξε ότι τα χρέη της ΠΑΕ ανέρχονται πλέον στο ποσό των 4,5 εκατ. ευρώ

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του panionianea.gr, ο Χρήστος Δάρας, εξήγησε ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.

Για το νόμο των 120 δόσεων

Πριν ένα τρίμηνο βγήκε ειδικός νόμος για να είναι μόνο οι ΠΑΕ στον νόμο των 120 δόσεων. Και ξέρετε καλά, ο νόμος βγήκε για άλλη ομάδα και αναγκαστικά ακολούθησαν και όλες οι άλλες ΠΑΕ που έχουν προβλήματα.

Για το αν οι ΠΑΕ που έχουν
αυτά τα προβλήματα είναι πλέον ξεκρέμαστες

Καταλαβαίνετε πολύ σωστά. Περιμένουμε την ρύθμιση του Υπουργού η οποία έπρεπε ήδη να έχει εφαρμοστεί. Και για να είμαστε ειλικρινείς δεν το βλέπω και τον Γενάρη να έχει εφαρμοστεί, για να μπορέσουμε να έχουμε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα για να κάνουμε μεταγραφές.

Άρα λοιπόν για να μπορέσουμε να κάνουμε μεταγραφές και ανανεώσεις δεν εξαρτάται από τα δικά μας χέρια και την θέληση μας.

Για το αν το σύνολο της οφειλής είναι απαιτητό πλέον

Το σύνολο της οφειλής, όταν δεν είσαι σε ρυθμίσεις, είναι απαιτητό και στα ασφαλιστικά ταμεία και στην εφορία, συν τις προσαυξήσεις. Ο νόμος αυτός του Υπουργού είναι για να ισχύουν 120 δόσεις χωρίς τις προσαυξήσεις.

Για το χρέος της ομάδας

Από την τρέλα τη δική μου και του Νίκου Ζαμάνη ξεκινήσαμε πριν από 3,5 χρόνια, γιατί η ομάδα τότε έπεφτε κατηγορία και ήμασταν στο χείλος του γκρεμού. Εμείς τότε στα γρήγορα προσπαθήσαμε να σώσουμε την ομάδα. Τότε όταν ξεκινήσαμε νομίζαμε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα χρέος περίπου 5,5 – 6 εκατομμυρίων, τελικά όμως αποδείχθηκε ότι ήταν 10,5 εκατομμύρια.

Για να καταλάβετε, ήταν ένα πελώριο χρέος που και εμείς δεν το γνωρίζαμε. Από εκεί και πέρα, όπως ξέρετε ένα χρέος προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία κάθε μήνα παίρνει τόκους και προσαυξήσεις.

Όλα τα λεφτά πήγαιναν εκεί και ότι μεταγραφές προσπαθούσαμε να κάνουμε τις κάναμε στο παρά-ένα. Το χρέος μας τώρα είναι 4,5 εκατομμύρια.

Αν μπούμε στις 120 δόσεις θα φύγει και ένα χρέος από τις προσαυξήσεις γύρω στο 1,5 εκατομμύριο και θα πάμε στα 3 εκατομμύρια. Αυτό αν το διαιρέσετε στις 12 δόσεις νομίζω ότι είναι μία δυνατότητα που μπορούμε να αντέξουμε.

Για το αν είναι βιώσιμο

Είναι βιώσιμο, όχι μόνο το χρέος, αλλά και η αναπτυξιακή πορεία της ομάδας μας.

Το άρθρο Δάρας: Στα 4,5 εκατ. ευρώ το χρέος της ΠΑΕ – «Δεν είναι στο χέρι μας οι μεταγραφές» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα