Χυμός πορτοκάλι το βράδυ: Γιατί δεν κάνει να πίνουμε μετά τις 9

Μπορεί τα πορτοκάλια να έχουν πολλές ευεργετικές ικανότητες και να είναι πλούσια σε βιταμίνες, ωστόσο σίγουρα θα έχεις ακούσει ότι δεν πρέπει να τα καταναλώνουμε το βράδυ. Ο λόγος είναι σημαντικός για αυτό και καλό θα ήταν να προτιμάτε να πίνετε έναν χυμό πορτοκάλι το πρωί, για να σας δώσει ενέργεια και δύναμη. Γενικότερα, πρέπει να αποφύγετε την κατανάλωση εσπεριδοειδών κατά τις βραδινές ώρες, καθώς να διαταράξει τον ύπνο σου λόγω του αισθήματος έντονης καούρας που προκαλεί. Συνεπώς, λόγω της οξίτητας που έχουν τα εν λόγω

φρούτα, είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν πόνους στην κοιλιά, και να χαλάσουν την ποιότητα του ύπνου σας.

Το πρωί είναι η καλύτερη ώρα για ένα φυσικό χυμό πορτοκάλι, σύμφωνα και με τους ειδικούς. Ενεργοποιεί το μυαλό, αυξάνοντας την πνευματική εγρήγορση και την ικανότητα συγκέντρωση της προσοχής. Η νέα μελέτη έδειξε πως οι άνθρωποι που πίνουν ένα χυμό με το πρωινό τους τείνουν να είναι πολύ πιο δραστήριοι το μεσημέρι και να έχουν περισσότερη όρεξη. Ποτέ όμως με άδειο στομάχι αφού μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο πεπτικό. Ιδανικά αν νιώσεις πως η κατανάλωση του το πρωί σου δημιουργεί δυσφορία μπορείς να καταναλώσεις τον φυσικό χυμό ως ένα από τα πέντε γεύματα της ημέρας για την καλή λειτουργία του οργανισμού και του μεταβολισμού. Χωρίς να έχεις άδειο στομάχι δηλαδή αλλά χωρίς να συνδυάζεται και με άλλες τροφές.

Γιατί δεν πρέπει να τρώμε μετά τις 9

Σύμφωνα με κάποιους ειδικού, τα τρόφιμα που καταναλώνονται τη νύχτα, αυτόματα αποθηκεύονται ως λίπος. Αυτό το γεγονός παρέχει ένα καλό κίνητρο για να σταματήσετε να τρώτε, αφού δεν πρόκειται να σας βοηθήσει να αδυνατίσετε. Παρ’όλα αυτά η πεποίθηση αυτή έχει καταρριφθεί από κάποιους, που υποστηρίζουν ότι η ώρα δεν έχει σημασία, αλλά η καθημερινή συνολική πρόσληψη θερμίδων. Άρα, το τελευταίο μας γεύμα πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 ώρες πριν τον ύπνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα