«Χτύπημα» Σόιμπλε! Εξωτερική υποτίμηση και επαναφορά του Grexit

Τη μέθοδο του σκοτσέζικου ντους φαίνεται ότι εφαρμόζει με την Ελλάδα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που βάζει με δηλώσεις του στο τραπέζι και πάλι το Grexit αλλά ταυτόχρονα εμφανίζεται… αισιόδοξος για τη χώρα μας!

Η εξωτερική υποτίμηση

«Μία εξωτερική υποτίμηση, σημαίνει και έξοδο της Ελλάδας

από το ευρώ, θα βοηθούσε στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας» υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Τη δήλωση-βόμβα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων foreXlive.

Ο ισχυρός άνδρας του Eurogroup επισήμανε ότι δεν είναι ακόμη βέβαιος ότι θα υπάρξει συμφωνία της Ελλάδας και των θεσμών αλλά συμπλήρωσε πως θεωρεί ότι αυτή είναι εφικτή.

«Μπορούμε να την επιτύχουμε», τόνισε χθες το βράδυ στη γερμανική πρωτεύουσα, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa. Η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος δεν είναι αυτή τη φορά τόσο δραματική, όσο πέρυσι, πρόσθεσε ο Σόιμπλε.

Άλλες… δηλώσεις στο Reuters

Σε άλλο μήκος… κύματος εμφανίζεται ο «σκληρός» της Γερμανίας μιλώντας στο γνωστό ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
«Αναφορικά με την Ελλάδα, είμαι αισιόδοξος για πρώτη φορά. Οι Έλληνες για πρώτη φορά συμφώνησαν να δεχθούν ανθρώπους από άλλες χώρες, όπως η Γερμανία και η Γαλλία, που θα βοηθήσουν με την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Τώρα οι Έλληνες θα ζήσουν πώς είναι μία σύγχρονη διοίκηση» τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα