Χρυσές σφαίρες 2020: Η Έλεν Ντε Τζένερις θα λάβει τιμητικό βραβείο

Χρυσές σφαίρες 2020: Τιμητική διάκριση για τα 25 της χρόνια στην αμερικανική τηλεόραση επρόκειτο να λάβει η παρουσιάστρια Έλεν Ντε Τζένερις, στην φετινή απονομή για τις Χρυσές Σφαίρες. Η τελετή απονομής των βραβείων των Χρυσών Σφαιρών θα διεξαχθεί στο Μπέβερλι Χιλς, την 5η Ιανουαρίου του 2020. Ειδικότερα, όπως κατέστη γνωστό από τους διοργανωτές των Χρυσών Σφαιρών, η 61χρονη σήμερα Ντε Τζένερις θα είναι το δεύτερο πρόσωπο που θα τιμηθεί με το βραβείο Κάρολ Μπέρνετ, το οποίο έχει απονεμηθεί μονάχα στην ίδια την Αμερικανίδα

ηθοποιό. O Λορέντζο Σόρια, πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ (HFPA) ανέφερε: «Το βραβείο θα δοθεί για τη επιτυχία της στην τηλεόραση, τη φιλανθρωπική της δράση και τη φωνή που έδωσε σε εκείνους που δεν έχουν δική τους μέσω της ισχύος του βήματός της».

Προτού κάνει το βήμα της στην κωμωδία, εργάστηκε ως μπαργούμαν, πωλήτρια σε κατάστημα με ηλεκτρικές σκούπες και σερβιτόρα στα TGI Fridays. Ως προς τις κινηματογραφικές της εμφανίσεις, ξεχωρίζουν οι «Mr. Wrong» το 1996, «EDtv» το 1999 και «The Love Letter» το 1999 ενώ έχει δανείσει και τη φωνή της στις «Finding Nemo» το 2003 και «Finding Dory» το 2016 στον ρόλο της Dory. Από το 2003 έως και σήμερα είναι η οικοδέσποινα του καθημερινού τοκ σόου «The Ellen DeGeneres Show», ενώ ταυτόχρονα διαθέτει και ακτιβιστική δράση, υπερασπιζόμενη τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μεταξύ άλλων αξιοσημείωτων στιγμών στην καριέρα της έχει υπάρξει δύο φορές και οικοδέσποινα της τελετής απονομής των Όσκαρ.

Χρυσές σφαίρες 2020: Οι αμέτρητες διακρίσεις της Ντε Τζένερις

Η ΝτεΤζένερις έχει ήδη βραβευθεί με δύο από τις υψηλότερες τιμητικές διακρίσεις στις ΗΠΑ. Μολονότι έχει προταθεί 5 φορές και για το Βραβείο Γκράμι και για Χρυσή Σφαίρα, δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει κάποιο πολυπόθητο αγαλματίδιο. Παρ΄όλα αυτά, έχει κερδίσει 31 Βραβεία Emmy και 20 Βραβεία People’s Choice (τα περισσότερα που έχει κερδίσει κάποιος!). Μάλιστα, το 2016 έλαβε το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας. Έχει τιμηθεί επίσης και με το Βραβείο Μαρκ Τουέιν για το Αμερικανικό Χιούμορ. Το βραβείο Κάρολ Μπέρνετ απονέμεται ως αναγνώριση της νέας Χρυσής Εποχής της τηλεόρασης στις ΗΠΑ, όπου περισσότερα από 500 σόου τον χρόνο προβάλλονται σε παραδοσιακά και streaming δίκτυα.

View this post on Instagram

Happy Thursday! • • • • • #ThrowbackThursday #EllenDeGeneres #tbt #Ellen #EllenShow #EDbyEllen #EllenTube #TheEllenShow

A post shared by Ellen DeGeneres FC (@ellendegeneres_fc) on Sep 19, 2019 at 5:31am PDT

Keywords
Τυχαία Θέματα