Χρήστος Καλογρίτσας : Η νέα είσοδος στο τηλεοπτικό τοπίο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο 69χρονος Χρήστος Καλογρίτσας ήταν από τους κερδισμένους του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες . Καθώς έλαβε την δεύτερη τηλεοπτική άδεια προσφέροντας το ποσό των 52,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Η σχέση του με την αριστερά

Ο Χρήστος Καλογρίτσας έχει καταγωγή από την Καρδίτσα ενώ υπήρξε συντοπίτης και κουμπάρος του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ Χαρίλαου Φλωράκη. Ενώ ήταν και ένας από τους εκδότες της εφημερίδας «Πρώτη», (απογευματινή εφημερίδα

του ΚΚΕ) όπου συνεργάστηκε στενά τόσο τον Παναγιώτη Λαφαζάνη όσο και τον Μίμη Ανδρούλακη. Η συγκεκριμένη εφημερίδα διατηρήθηκε μέχρι το 1990 οπότε και έκλεισε.

Ο κ. Καλογρίτσας θα χρηματοδοτήσει μια νέα εκδοτική προσπάθεια το περιοδικό «Επτάμισι» που ωστόσο θα αποδειχθεί βραχύβια. Από εκείνη την στιγμή και μετά, αποχωρεί από τον εκδοτικό χώρο.

Τα επόμενα επιχειρηματικά του βήματα

Ένα σημαντικό επιχειρηματικό εγχείρημα του Χ. Καλογρίτσα είναι η σύμπραξή του το 1999 με τον Τάκη Θεοδωρικάκο στην δημιουργία της εταιρείας δημοσκοπήσεων GPO. Ωστόσο ο προνομιακός επιχειρηματικός χώρος για τον κ. Καλογρίτσα ήταν πάντα οι κατασκευές, καθώς όντας ο ίδιος μηχανικός με σπουδές στην Ιταλία, είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας «Τοξότης ΑΕ», η οποία έχει αναλάβει πλήθος κατασκευαστικών έργων σε οδικά δίκτυα και σε επεκτάσεις του μετρό στην Αττική, αλλά και στην περιφέρεια, όπως είναι το εθνικό δίκτυο Σάμου, το νοσοκομείο Βέροιας, το νοσοκομείο Θήρας και το νοσοκομείο Αιγίου, μεταξύ άλλων.

Ενώ πρόσφατα η «Τοξότης ΑΕ» συμμετείχε σε σειρά συγχωνεύσεων, όπου εξαγόρασε την εταιρεία Μέδουσα, πρώην Τσίπρας ΑΤΕ , όπως μετονομάστηκε μετά την αποχώρηση του από αυτή, του Παύλου Τσίπρα, πατέρα του Πρωθυπουργού.

Ταυτόχρονα στο πεδίο των κοινωνικών και πολιτικών σχέσεων είναι ιδιαίτερα δραστήριος καθώς είναι κουμπάρος με τον νυν υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο όπως και με τον νυν υπουργό Υποδομών κ. Χρήστο Σπιρτζή.

Το άρθρο Χρήστος Καλογρίτσας : Η νέα είσοδος στο τηλεοπτικό τοπίο εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα