Χουριέτ: Η Τουρκία αντέδρασε και η Ελλάδα έκανε ένα βήμα πίσω

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

«Η Τουρκία αντέδρασε η Ελλάδα έκανε ένα βήμα πίσω» σχολιάζει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ για την αίτηση ακύρωσης της χορήγησης ασύλου σε έναν από τους Τούρκους στρατιωτικούς στην οποία προέβη η Αθήνα.

Η τουρκική εφημερίδα κάνει λόγο για «απόφαση σκάνδαλο», σχολιάζοντας την απόφαση της Ανεξάρτητης Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου να χορηγηθεί άσυλο στον

Τούρκο στρατιωτικό και συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου που είχε προσγειωθεί στην Αλεξανδρούπολη.

«Μετά την προδοτική απόπειρα πραξικοπηματικού πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου, ένας από τους οχτώ πραξικοπηματίες που κατέφυγαν στην Ελλάδα έλαβε πολιτικό άσυλο.

Από την άλλη πλευρά, το υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε σκληρά στην απόφαση της Ελλάδας με μια ανακοίνωση που καθυστέρησε» σχολιάζει η τουρκική εφημερίδα σε ανταπόκρισή της από την ελληνική πρωτεύουσα.

Στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, προσθέτει η Ηurriyet, αναφέρθηκε ότι η απόφαση θα είχε επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις και αναφέρθηκε ότι «η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει και έχει ανοίξει την αγκαλιά της σε πραξικοπηματίες».

Η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με την εφημερίδα, δήλωσε ότι «η απόφαση της επιτροπής ασύλου απορρίφθηκε». Η τελική απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προσφύγει κατά της απόφασης σημαίνει ότι ελληνικά δικαστήρια θα δώσουν την τελική απάντηση.

Το άρθρο Χουριέτ: Η Τουρκία αντέδρασε και η Ελλάδα έκανε ένα βήμα πίσω εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα