Χανς Ζιν: «Προπαγάνδα» η δήθεν πρόοδος στην Ελλάδα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

«Προπαγάνδα» χαρακτηρίζει τη «δήθεν» πρόοδο, όπως επισημαίνει, της Ελλάδας ο γνωστός Γερμανός οικονομολόγος, Χανς Βέρνερ Ζιν.

Μιλώντας στη γερμανική ραδιοφωνία ο πρώην επικεφαλής του γερμανικού ινστιτούτου Ifo, σχολίασε την «πιστοποίηση της προόδου» στο ελληνικό ζήτημα που διαπίστωσαν, την περασμένη Παρασκευή, οι υπουργοί Οικονομικών

της Ευρωζώνης στη συνεδρίαση του Eurogroup στο Ταλίν.

Ο Γερμανός οικονομολόγος, ο οποίος επανειλημμένα έχει προτείνει προσωρινή έξοδο από το ευρώ ώστε να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας μέσω υποτίμησης του νομίσματος, δήλωσε τα εξής:

«Όλα αυτά είναι προπαγάνδα. Πρέπει να αναλογιστείτε ότι στην Ευρωζώνη δεν υπάρχει ισορροπία στις σχετικές τιμές: ο Νότος είναι πολύ ακριβός και αυτό πάμε να το αντισταθμίσουμε διογκώνοντας το κρατικό χρέος. Είναι ο απόλυτος κεϋνσιανισμός. Είναι ένα πυροτέχνημα, που συνεχώς τροφοδοτούμε με όλο και μεγαλύτερα χρέη. Σε όλες σχεδόν τις χώρες τις Ευρωζώνης το ποσοστό του χρέους επί του ΑΕΠ όχι μόνο δεν μειώθηκε, αλλά και αυξήθηκε με το σύμφωνο δημοσιονομικής πειθαρχίας που υπερηφάνως διαπραγματευόταν η Μέρκελ το 2012».

Επικαλούμενος το παράδειγμα της Ελλάδας, ο Χανς Βέρνερ Ζιν υποστηρίζει ότι οι χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης θα έπρεπε να μείνουν, επί του παρόντος, εκτός Ευρωζώνης.

«Θέλουν τώρα να βάλουν τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία στο ευρώ. Έχω σοβαρές αμφιβολίες γι’ αυτό. Μιλάμε για μία Ελλάδα στο τετράγωνο. Οι Ρουμάνοι και οι Βούλγαροι έχουν ήδη πάρει πολλά δάνεια σε ευρώ και τώρα θέλουν μία εξασφάλιση γι αυτά, αποκτώντας το δικαίωμα να τυπώνουν και ευρώ…» υποστηρίζει.

Το άρθρο Χανς Ζιν: «Προπαγάνδα» η δήθεν πρόοδος στην Ελλάδα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα