Χάλασε η μπαταρία του κινητού: Τι γίνεται όταν δεν φορτίζει

Χάλασε η μπαταρία του κινητού: Το κινητό τηλέφωνο είναι η προέκταση του χεριού μας. Μάλιστα, έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο την εξάρτησή μας που οτιδήποτε κάνουμε σχετίζεται με ένα smartphone. Έτσι, μια από τις βασικές μας συνήθειες πριν κοιμηθούμε, είναι να βάζουμε το κινητό μας στην πρίζα. Και όπως είναι φυσικό εκτός από το κινητό όλοι μας κυκλοφορούμε και με έναν φορτιστή στο χέρι ή powerbank.

Σε περίπτωση που η μπαταρία του κινητού σας δεν φορτίζει σωστά, μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες.

1 Εάν έχετε αντικαταστήσει τη μπαταρία του smartphone σας, παρακαλούμε βεβαιωθείτε

ότι αυτή που έχετε αγοράσει είναι μία αυθεντική μπαταρία της Samsung από εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο. Η συσκευή σας ενδέχεται να μην μπορεί να φορτίσει σωστά εάν χρησιμοποιείτε μη αυθεντικές μπαταρίες.

2 Ελέγξτε εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το φορτιστή, το καλώδιο φόρτισης ή τη θήκη του smartphone σας χρησιμοποιώντας τα με άλλες συμβατές συσκευές. Δοκιμάστε εναλλακτικά άλλο καλώδιο usb.

3 Τυχόν ορατά σημάδια φθοράς στην εξωτερική επιφάνεια ενδέχεται να είναι ενδεικτικά εσωτερικής βλάβης. Ελέγξτε εάν υπάρχει κάποιο σημάδι φθοράς της μπαταρίας.

4 Σκουπίστε την περιοχή του τερματικού φόρτισης με μία μπατονέτα και ελέγξτε και τυχόν παρείσφρηση ξένων σωματιδίων πριν την εισαγωγή του καλωδίου φόρτισης στην υποδοχή πολλαπλών χρήσεων.Σε περίπτωση ξένων σωματιδίων στα τερματικά της μπαταρίας, καθαρίστε απαλά με ένα μαλακό και στεγνό πανί.

5 Κακή επαφή ανάμεσα στις επαφές της μπαταρίας και στα τερματικά της μπαταρίας της συσκευής μπορεί να συμβεί λόγω διόγκωσης της μπαταρίας. Εάν διαπιστώσετε διόγκωση/υπερφόρτωση της μπαταρίας, αντικαταστήστε την.

Keywords
Τυχαία Θέματα