Μπολσονάρου τούμπα: Σκόραρε σε ματς, αλλά του βγήκε “ξινό”

Ξινή βγήκε στον πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρου η εμπειρία της συμμετοχής του σε φιλανθρωπικό αγώνα ποδοσφαίρου στο γήπεδο της Σάντος στο Σάο Πάολο. Ο πρόεδρος της Βραζιλίας είναι γνωστός λάτρης του ποδοσφαίρου, φανατικός οπαδός της Παλμέιρας. Την περασμένη Δευτέρα ο Μπολσονάρου συμμετείχε σ’ έναν φιλανθρωπικό αγώνα στο Villa Belmiro, το γήπεδο της Σάντος φορώντας τη φανέλα με το νούμερο 10. Δέκα λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα δέχθηκε μια ασίστ και κατάφερε με υπερένταση να σκοράρει. Μέχρι εκεί ήταν

όμως ο ενθουσιασμός, καθώς… έπεσε με τα μούτρα στο έδαφος.

Αδυνατώντας να συνεχίσει τον αγώνα ο 65χρονος Μπολσονάρο, ζήτησε αλλαγή και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο κουτσαίνοντας ελαφρώς και χαιρετώντας τους θεατές. Ο αγώνας έγινε στο πλαίσιο της εκστρατείας «Χριστούγεννα χωρίς Πείνα», που προωθεί o πρώην μέσος της Εθνικής Βραζιλίας, Ναρκίσο ντος Σάντος, και συγκεντρώθηκαν παιχνίδια και τρόφιμα που θα διανείμουν οργανώσεις αρωγής σε άπορες οικογένειες.

Μπολσονάρου: Όταν τον… τσίμπησε πουλί

Το καλοκαίρι, ο Μπολσονάρου έκανε ξανά κάποιους να γελάσουν, όταν σε βόλτα γύρω από τους χώρους του παλατιού στη Μπραζίλια μια στρουθοκάμηλος τον «τσίμπησε με το ράμφος της» όταν προσπάθησε να την ταΐσει. Οι αντίπαλοί του δεν έχασαν την ευκαιρία να σχολιάσουν καυστικά το περιστατικό. «Ακόμη και τα ζώα αναγνωρίζουν πότε κάποιος είναι ολέθριος», έγραψε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος Σολάνζ Ματέους. «Η φύση θεραπεύει», έγραψε ο βιολόγος Φλάβιο Σόουζα.

Μπολσονάρου: Σταθερά αρνητής του κορονοϊού, αλλά δεν χάνει τη δημοτικότητά του

Τα ποσοστά αποδοχής της κυβέρνησης του Μπολσονάρο αυξήθηκαν, με τον ηγέτη να απολαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα ακόμα κι αν η Βραζιλία βρίσκεται αντιμέτωπη με τον δεύτερο υψηλότερο στον κόσμο απολογισμό νεκρών από τη νόσο Covid-19. Το ποσοστό των Βραζιλιάνων που αξιολογούν ότι η κυβέρνησή του είναι πολύ καλή ή καλή αυξήθηκε κατά 40% από 29% τον Δεκέμβριο, ενώ εκείνων που βλέπουν την κυβέρνηση ως κακή ή πολύ κακή μειώθηκε στο 29% από το 38% προηγούμενης δημοσκόπησης, καταδεικνύει η έρευνα των CNI/Ibope.

Αν και ο Μπολσονάρο έχει βρεθεί στο στόχαστρο επικρίσεων από επαγγελματίες υγείας διότι υποτίμησε τη σοβαρότητα της πανδημίας και αντιτέθηκε στην επιβολή λοκντάουν προκειμένου να μη διακόψει τη λειτουργία της οικονομίας, το 50% των ερωτηθέντων λέει ότι εγκρίνει τον τρόπο του στη διακυβέρνηση της χώρας, σε σύγκριση με 41% τον Δεκέμβριο.

Η δημοσκόπηση του Ibope, που διεξήχθη για λογαριασμό του βιομηχανικού λόμπι CNI, συμβαδίζει με άλλες πρόσφατες έρευνες που δείχνουν πως η δημοτικότητα του Μπολσονάρου αυξάνεται σε μεγάλο βαθμό χάρη στην έκτακτη οικονομική βοήθεια που δόθηκε στους πολίτες με χαμηλά εισοδήματα και εργαζόμενους στην άτυπη οικονομία που έχασαν τα εισοδήματά τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπο του Βραζιλιάνου προέδρου καταγράφει επίσης άνοδο, με το 46% των ερωτηθέντων να λέει ότι εμπιστεύεται τον Μπολσονάρο, σε σύγκριση με 41% τον Δεκέμβριο. Το ποσοστό όσων δεν τον εμπιστεύονται μειώθηκε σε 51% από 56% τον Δεκέμβριο.

Η δήλωση για το εμβόλιο

Κατηγορηματικά αντίθετος με τον εμβολιασμό, δήλωσε πριν λίγες ημέρες ότι «η σύμβαση της Pfizer είναι ξεκάθαρη: Δεν είμαστε υπεύθυνοι για τυχόν παρενέργειες. Εάν όμως μετατραπείτε σε αλιγάτορα, αυτό είναι δικό σας πρόβλημα»! Αν και η Βραζιλία έχει ξεκινήσει ήδη τον μαζικό εμβολιασμό, ο ίδιος ο Μπολσονάρο τόνισε πως ο ίδιος δεν πρόκειται να εμβολιαστεί καθώς ο κορονοϊός- σύμφωνα με τις απόψεις του- είναι μία απλή γρίπη. «Η πανδημία φτάνει πραγματικά στο τέλος της, οι αριθμοί το αποδεικνύουν, αντιμετωπίζουμε μικρές ανόδους τώρα», είπε ο Μπολσονάρου. «Αλλά η βιασύνη για το εμβόλιο δεν δικαιολογείται επειδή παίζετε με τις ζωές των ανθρώπων».

Από την αρχή της πανδημίας, ο πρόεδρος υποβαθμίζει την σοβαρότητά της, χαρακτηρίζοντας την ασθένεια που προκαλείται από τον ιό μια «μικρή γρίπη», ακόμη και αν η Βραζιλία είναι μία από τις χώρες που πλήττονται περισσότερο.  Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη Βραζιλία έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 192.681 νεκρούς επί συνόλου τουλάχιστον 7,6 εκατομμυρίων μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα. Η Βραζιλία κατατάσσεται δεύτερη παγκοσμίως σε αριθμό θανάτων εξαιτίας της πανδημίας, πίσω από τις ΗΠΑ, και τρίτη σε αριθμό κρουσμάτων, πίσω από τις ΗΠΑ και την Ινδία.

O presidente Jair Bolsonaro revela um dos seus medos sobre a vacina contra Covid-19: transformar seres humanos em jacarés pic.twitter.com/5LCHfCnlYV

— Samuel Pancher (@SamPancher) December 17, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα