Μπολσονάρου κορονοϊός: Κατεβάζει τη μάσκα, αγκαλιάζει παιδιά, σαν να μην… τρέχει τίποτα

Μπολσονάρου κορονοϊός: Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου έσφιξε τα χέρια πολλών υποστηρικτών του την Παρασκευή κατά την επίσκεψή του στη νότια επαρχία Ρίο Γκράντε ντο Σουλ, όπου μεγάλο πλήθος είχε συγκεντρωθεί για να τον υποδεχθεί, αν και την προηγουμένη ο ίδιος είχε παραδεχθεί ότι λαμβάνει θεραπεία με αντιβιοτικά για μια μόλυνση στους πνεύμονες. Ο Μπολσονάρου είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό, όμως, σύμφωνα με πηγή, οι γιατροί που τον συνοδεύουν στο ταξίδι αυτό δεν έχουν συνδέσει τη μόλυνση

που παρουσιάζει στους πνεύμονές του με την πρόσφατη περιπέτειά του με την covid-19. Παρά τους κανόνες για κοινωνική αποστασιοποίηση λόγω της πανδημίας που έχει πλήξει ιδιαίτερα τη Βραζιλία, ο Μπολσονάρου έχει έρθει πολλές φορές σε στενή επαφή με υποστηρικτές του και έχει πραγματοποιήσει μεγάλες συγκεντρώσεις.

Χθες Παρασκευή δήλωσε ότι θα συνεχίσει να πραγματοποιεί ταξίδια σε όλη τη Βραζιλία “τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα”. Σε βίντεο που ανήρτησε στο Twitter ο Βραζιλιάνος πρόεδρος φαίνεται να αποκαλύπτει για λίγο το πρόσωπό του προτού βάλει προστατευτική μάσκα την ώρα που χαιρετούσε ένα ενθουσιώδες πλήθος στη Ρίο Γκράντε ντο Σουλ. Στη συνέχεια πήρε στην αγκαλιά του ένα μικρό παιδί.

Μπολσονάρου και υδροξυχλωροκίνη

Ο Μπολσονάρου έχει χρησιμοποιήσει τις δημόσιες εμφανίσεις του για να προωθήσει το φάρμακο κατά της ελονοσίας υδροξυχλωροκίνη, στο οποίο αποδίδει την ίασή του από την covid-19, αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητά της κατά του κορονοϊού. Υποστηρικτές του χειροκροτούσαν και φώναζαν την ώρα που κράτησε ένα κουτί υδροξυχλωροκίνης πάνω από το κεφάλι του. Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος είναι μεταξύ των λίγων παγκόσμιων ηγετών που έχουν βρεθεί θετικοί στην covid-19. Αφού πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του Ιουλίου σε καραντίνα στην επίσημη οικία του στη Μπραζίλια, ο Μπολσονάρου δήλωσε το προηγούμενο Σάββατο ότι το τελευταίο τεστ για κορονοϊό στο οποίο υποβλήθηκε ήταν αρνητικό.

Ωστόσο στη διάρκεια της εβδομαδιαίας live εκπομπής που κάνει κάθε Πέμπτη, ο Μπολσονάρου δήλωσε ότι νιώθει αδύναμος και ότι εξετάσεις έδειξαν ότι έχει κάποια μόλυνση. “Μόλις έκανα αιματολογικές εξετάσεις, ξέρετε. Ένιωθα λίγο αδύναμος χθες, βρήκαν και μια μικρή μόλυνση. Παίρνω αντιβιοτικά τώρα”, επεσήμανε. “Έπειτα από 20 ημέρες κλεισμένος μέσα έχω άλλα προβλήματα. Έχω μύκητες στους πνεύμονές μου”. Η σύζυγός του Μισέλ βρέθηκε θετική στον κορονοϊό την Πέμπτη, όπως και ένας ακόμη υπουργός της κυβέρνησής του, ο πέμπτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα