Μπογδάνος 100 ευρώ: Κόντρα με Παφίλη στη Βουλή (vid)

Ένας απίστευτος διάλογος διημείφθη το απόγευμα στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα εργασιακά, με πρωταγωνιστές τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο της ΝΔ και τον Θανάση Παφίλη του ΚΚΕ. Aνεβαίνοντας στο βήμα ο βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε την αντιπολίτευση για πλήρη διαστρέβλωση του περιεχομένου του νομοσχεδίου και διακίνηση fake news

με αποκορύφωμα όπως είπε την πληρωμή των υπερωριών με ρεπό. Πρότεινε, μάλιστα, να υπάρξει ποινή παρακράτησης 100 ευρώ από τη βουλευτική αποζημίωση κάθε φορά που βουλευτής θα συλλαμβάνεται να ψεύδεται. Την πρόκληση του κ. Μπογδάνου δεν άφησε αναπάντητη ο Θανάσης Παφίλης του ΚΚΕ: «Είπες ότι κατοχυρώνεται το οκτάωρο. Με τη διευθέτηση χρόνου όμως καταργείται. Φέρε τώρα το κατοστάευρω για κουπόνια για το κόμμα».

Η ατάκα του κ. Παφίλη προκάλεσε νέο κύκλο έντασης. Ο κ. Μπογδάνος ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού, ωστόσο η προεδρεύουσα Σοφία Σακοράφα αρνήθηκε λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν όποτε κάποιος ομιλητής αναφέρεται σε ομιλία άλλου να προκύπτει προσωπικό ζήτημα. Επί δέκα και πλέον λεπτά Κώστας Μπογδάνος και Σοφία Σακοράφα μάλωναν για το προσωπικό, ενώ στον καυγά μπήκε και η Θεανώ Φωτίου του ΣΥΡΙΖΑ, φωνάζοντας ότι όλο αυτό γίνεται επειδή προεδρεύει γυναίκα.

Το σκηνικό ολοκληρώθηκε με βουλευτές της ΝΔ να εκφράζουν και αυτοί τη δυσαρέσκειά τους για τη συμπεριφορά του Κ. Μπογδάνου αλλά και για την καθυστέρηση στη διαδικασία. Μεταξύ αυτών ο Ιάσων Φωτήλας ο οποίος είχε ανεβεί στο βήμα περιμένοντας να τελειώσει ο καυγάς, αλλά και ο Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος, σε έντονο ύφος, φώναξε στον κ. Μπογδάνο να σταματήσει για να λάβει την απάντηση από τον βουλευτή Α’ Αθηνών: «Σε μένα το λες;».

Keywords
Τυχαία Θέματα