Αθλητισμός – ΓΓΑ: Παρουσίαση Ε.Π.ΑΘΛ.Α.

Αθλητισμός – ΓΓΑ: Παρουσιάστηκε η Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α), σε μία εφαρμογή της Σύμβασης Μακολίν του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με τους χειραγωγημένους αγώνες. Πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο θα συνεισφέρει στην καταπολέμηση των στημένων αγώνων στην χώρα μας. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, παρουσίασε την Ε.Π.ΑΘΛ.Α μέσω συνέντευξης τύπου. Ενώ, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ως πρόεδρος της, αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες της πλατφόρμας.

Μέσω αυτού του εγχειρήματος

θα προσπαθήσουν να ελέγξουν το πρόβλημα των χειραγωγημένων αγώνων. Μάλιστα, θα δημιουργηθεί ιστοσελίδα αλλά και εφαρμογή για κινητά, ώστε να μπορούν να γίνονται ανώνυμες καταγγελίες για στημένα παιχνίδια. Ενώ, θα είναι σε συνεργασία με ανάλογους διεθνείς οργανισμούς. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, στην συνέντευξη τύπου τοποθετήθηκαν για όσα ανέφερε η Ολιστική Μελέτη για τα στημένα παιχνίδια στην χώρα μας. Ενώ, αναφέρθηκαν και στην ΕΕΑ που διερεύνησε τις υποθέσεις και αθώωσε τους κατηγορούμενους.

Αθλητισμός – ΓΓΑ: Ο Αυγενάκης

Ο Λευτέρης Αυγενάκης στην αρχική του τοποθέτηση τόνισε: «Είμαστε αποφασισμένοι και στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στη χειραγώγηση των αγώνων. Υπάρχει η ισχυρή πολιτική βούληση και δημιουργείται το πλαίσιο, η δομή σε Εθνικό, Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο, που αποτελεσματικά και με θεσμικό τρόπο μπορεί να αντιμετωπίσει το φαινόμενο αυτό. Η αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων είναι ένα ομαδικό άθλημα. Και για πρώτη φορά με την Ε.Π.ΑΘΛ.Α. ενώνουν δυνάμεις όλοι οι αρμόδιοι φορείς και οι Αρχές του κράτους για να προστατέψουμε τον αθλητισμό».

Ενώ, στα ερωτήματα που του έγιναν, δήλωσε: «Μέχρι τώρα κανένας μηχανισμός δεν υπήρχε ώστε να ασχοληθεί. Σήμερα παρουσιάζουμε αυτόν ακριβώς τον μηχανισμό. Και πρέπει να αγκαλιαστεί η ΕΠΑΘΛΑ για να έχει και αποτελέσματα», ενώ σχετικά με τις ποινικές δίκες που έχουν γίνει (Koriopolis) και αυτές που γίνονται σήμερα (υπόθεση συμμορίας), τόνισε πως… δεν είναι αρμοδιότητα του Υφυπουργείου Αθλητισμού το τι κάνει η δικαιοσύνη!».

Αθλητισμός – ΓΓΑ: Ο Μαυρωτάς

Από την πλευρά του ο Γιώργος Μαυρωτάς, στις ερωτήσεις που του έγιναν, απάντησε: «Έχουμε γνώση για όλα αυτά. Όμως η ΕΕΑ δεν είχε ούτε την εξειδίκευση, ούτε το δίκτυο, ούτε πληροφορίες, ούτε διεθνείς συνεργασίες. Δεν είχαν το μηχανισμό να ερευνήσουν σε βάθος. Επίσης, οι εκθέσεις της sportradar περιλαμβάνουν ενδείξεις και όχι αποδείξεις. Σημασία έχει να πάνε δεμένες οι αναφορές. Αυτός θα είναι και ο ρόλος της ΕΠΑΘΛΑ».

Ενώ, όσο αναφορά την πλατφόρμα δήλωσε: «Εκτός των καταγγελιών που θα γίνονται στο σάιτ που θα δημιουργηθεί, καθώς και στην εφαρμογή με το red button, θα έχουμε και αναφορές και για άλλα σπορ όπως έχουμε στο ποδόσφαιρο την sportradar. Θα πέσει φως και σε άλλα αθλήματα. Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα, από αρχές Ιανουαρίου θα μπούμε στην επιχειρησιακή λειτουργία. Θα εξελίσσεται συνεχώς. Παράλληλα από τον Φεβρουάριο θα ξεκινήσει η εκπαίδευση των αθλητών. Ήδη θα έχει ξεκινήσει η πλατφόρμα για καταγγελίες και για διερεύνηση».

Δείτε ακόμη: Μια ανάσα από τις υπογραφές για τον “πράσινο Βοτανικό”Έκανε απολογισμό και βλέπει προκριματικά μουντιάλ ο Φαντ ΣχιπΔικαιολογημένα παράπονα μετά τα κρούσματα covid-19
Keywords
Τυχαία Θέματα