Ασύλληπτη τραγωδία στην Αττική: Εννιά οι νεκροί από τις πλημμύρες

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Αδιανόητη τραγωδία από την καταιγίδα που ξέσπασε τα ξημερώματα στην δυτική Αττική, καθώς εννιά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Ο αριθμός των θυμάτων από την άνευ προηγουμένου καταστροφή που προκλήθηκε από την κακοκαιρία στην περιοχή της Μάνδρας και της Νέας Περάμου, ανεβαίνει και επικρατεί μεγάλη ανησυχία.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ στις 12:40 μετέδωσε πως ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους επτά. Μέχρι στιγμής, επισήμως, έχουν επιβεβαωθεί πέντε νεκροί,

ενώ πηγές της Πολιτικής Προστασίας ανέφεραν ότι οι νεκροί είναι επτά.

Ενας ακόμη ηλικιωμένος αγνοείται σε υπόγειο διαμέρισμα της οδού Παπαδιαμάντη. Αυτή την ώρα γίνεται απάντληση υδάτων στο διαμέρισμα.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Βασιλείου, που μίλησε στον ΣΚΑΪ, νωρίτερα οι νεκροί είναι πέντε από τη σφοδρή κακοκαιρία που χτύπησε τις περιοχές της Μάνδρας και της Νέας Περάμου. Το πέμπτο θύμα είναι μια γυναίκα που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στην οδό Αίαντος στη Μάνδρα. Στην ίδια περιοχή σε ένα βενζινάδικο έχουν βρεθεί ακόμη δυο άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους.

Νωρίτερα, λίγο μετά τις 12:15, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, βρέθηκε και τέταρτος νεκρός σε αύλειο χώρο επιχείρησης στο 2–3 χλμ Π.Ε.Ο. Μάνδρας – Θηβών.

Προηγουμένως είχε εντοπιστεί τρίτο άτομο νεκρό σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου, ένας άνδρας ηλικίας περίπου 65 ετών.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως μία άτυχη γυναίκα, ηλικίας 75 με 80 ετών, έχασε τη ζωή της στην περιοχή της Μάνδρας, ενώ νεκρός ανασύρθηκε και ένας ηλικιωμένος άνδρας 89 ετών, ο οποίος εγκλωβίστηκε στο υπόγειο διαμέρισμά του στην οδό Αγαμέμνονος. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του κατάφεραν να βγουν από το σπίτι.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη, όπου εγκλωβίστηκε από τα νερά που έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος. Πριν από λίγο έφτασαν τα συνεργεία στο σημείο, όπου ανέσυραν νεκρή τη γυναίκα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο ακόμη γυναίκες από τη Μάνδρα έχουν μεταφερθεί με υποθερμία στο «Θριάσιο» νοσοκομείο και ένας ακόμη οδηγός βυτιοφόρου τραυματισμένος.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπαίνουν η περιοχές Μάνδρας, Νέας Περάμου και Μαγούλας, έπειτα από πρόταση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.

Το άρθρο Ασύλληπτη τραγωδία στην Αττική: Εννιά οι νεκροί από τις πλημμύρες εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα