«Ας νικήσει ο καλύτερος»

Οι προπονητές των «αιωνίων» και οι δύο αρχηγοί των δύο ομάδων, βρέθηκαν πριν λίγη ώρα στα γραφεία του ΟΠΑΠ και μίλησαν για τους τελικούς των play off που αρχίζουν αύριο στο ΣΕΦ.

Ομπράντοβιτς, Διαμαντίδης, Ίβκοβιτς και Σπανούλης ευχήθηκαν οι τελικοί να αρχίσουν και να ολοκληρωθούν ομαλά και ας κερδίσει ο καλύτερος.

Ντούσαν Ίβκοβιτς: «Ήταν μεγάλη έκπληξη ακόμη και για μένα, το ότι κερδίσαμε δύο ματς σε χαμηλό ρυθμό

και πόντους. Εμείς αύριο θα πρέπει να σκοράρουμε πάνω από 64 πόντους που ήταν ο μέσος όρος σε αυτά τα δύο παιχνίδια. Εκτιμούμε πάρα πολύ τον αντίπαλο μας. Από εκεί υπάρχει μεγάλη εμπειρία και δώδεκα πρωταθλήματα. Ελπίζω ότι ο Ολυμπιακός μετά το ευρωπαϊκό θα πάρει και το πρωτάθλημα Ελλάδος»

Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Πριν αρχίσω να απαντάω στις ερωτήσεις σας, θα ήθελα για ακόμη μια φορά να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για το εξαιρετικό αποτέλεσμα στην Κωνσταντινούπολη. Συγχαρητήρια για ακόμη μια φορά. Σύμφωνα με την εμπειρία μου, μετά από κάθε Final Four, τα πράγματα είναι δύσκολα για τους παίκτες. Ό,τι και αν γίνει στο Final Four, είτε είσαι πρώτος είτε είσαι τελευταίος στο F4. Έχουμε εμπειρία όμως, εμείς για να διαχειριστούμε αυτό που έχουμε μπροστά μας.

Και κάτι που είναι σημαντικό είναι πως δεν πρόκειται για ένα παιχνίδι, αλλά απαιτούνται τρεις νίκες. Αυτό θα είναι δύσκολο, έχουμε παίξει τρεις φορές φέτος με τον Ολυμπιακό. Το ένα παιχνίδι στο ΟΑΚΑ που σε όλη τη διάρκεια κερδίζαμε συνέχεια και κερδίσαμε τελικά μόλις με τέσσερις. Στο δεύτερο παιχνίδι στο ΣΕΦ κέρδιζε εύκολα ο Ολυμπιακός, αλλά στο τέλος η διαφορά ήταν ένας πόντος, αλλά και το ματς του Κυπέλλου που το προβάδισμα άλλαζε συνέχεια χέρια και τελικά ο νικητής κρίθηκε στην τελευταία επίθεση. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα είναι σπουδαία ματς».

Βασίλης Σπανούλης: «Δεν αισθάνομαι ο Τζόκερ του Ολυμπιακού. Σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα, όχι να βάλω εγώ ένα τελευταίο σουτ. Όπως είπε και ο κόουτς, είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος για να μας έχει έτοιμους γι’ αυτό το παιχνίδι καθώς έχει φοβερή εμπειρία. Το έργο μας είναι δύσκολο για τον τελευταίο τίτλο της χρονιάς. Κόντρα σε μια σπουδαία και έμπειρη ομάδα. Μακάρι να κερδίσει ο καλύτερος, αυτός που το αξίζει, και να γίνουν ωραίοι αγώνες. Τα τελευταία δέκα χρόνια το μπάσκετ βρίσκεται στην κορυφή και σε επίπεδο Εθνικής , αλλά και συλλόγων και γι’ αυτό πρέπει να το προσέχουμε και να το διαφημίζουμε όπως πρέπει. Να το διαφυλάγαμε ως κόρη οφθαλμού».

Δημήτρης Διαμαντίδης: "Αυτό που κάνουμε εμείς όλα αυτά τα χρόνια είναι να δίνουμε το 100% σε κάθε ματς. Όλοι ξέρουμε ποια ομάδα έχουμε απέναντι μας, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και όλοι θα δώσουμε το 100% για να φτάσουμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος".

Σε ερώτηση για την συμπεριφορά των οπαδών στους τελικούς οι αρχηγοί και οι προπονητές των «αιωνίων» απάντησαν:

Δημήτρης Διαμαντίδης: «Νομίζω πως είναι πολύ δύσκολο να συμβεί αυτό που έγινε στην Πόλη και να υπάρχουν οπαδοί και των δύο ομάδων και να χειροκροτάνε και την άλλη ομάδα, αλλά

Keywords
Τυχαία Θέματα