Άρχισε το ηλεκτρονικό «φακέλωμα» των συναλλαγών

Σε ηλεκτρονικό… «φακέλωμα» των συναλλαγών, οι οποίες πραγματοποιούνται στην αγορά προχωρά από σήμερα(Τρίτη) το υπουργείο Οικονομικών, καθώς έληξε η προθεσμία που είχε δοθεί σε υπουργεία, υπηρεσίες και εταιρείες να αποστείλουν με ηλεκτρονικό αρχείο στη «Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων» όλα τα στοιχεία που αφορούν σε συναλλαγές.

Στο ηλεκτρονικό «δίκτυ» του υπουργείου μπαίνουν μετοχές, καταθέσεις, πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, δάνεια, καθώς και οι συναλλαγές με τράπεζες, χρηματιστήρια, ιδιωτικά και

δημόσια θεραπευτήρια, κλινικές των ταμείων ασφάλισης, επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης, ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης, εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και εταιρείες ύδρευσης.

Επιπροσθέτως, θα συγκεντρώνονται πληροφορίες για τυχόν ύπαρξη επενδυτικών χαρτοφυλακίων, αμοιβαίων κεφαλαίων, παραγώγων, ομολόγων, προϊόντων εφάπαξ καταβολής, επενδύσεων σε χρυσό ή ασήμι και αγοράς χρυσών λιρών και ράβδων χρυσού.
Τα στοιχεία αυτά αφορούν το 2011, πλην αυτών που αφορούν στις πιστωτικές κάρτες που εκδόθηκαν εκτός Ελλάδος, αλλά και των στοιχείων των τραπεζών που θα πρέπει να αφορούν και στη χρήση 2010.
Προκειμένου να περιορίσει τη φοροδιαφυγή ετοιμάζεται και νέο ειδικό πρόγραμμα, το οποίο θα επιτρέπει στις ελεγκτικές αρχές να έχουν την πλήρη εικόνα του οικονομικού προφίλ των συγγενικών προσώπων του φορολογούμενου που ελέγχουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα