Απολύσεις κορονοϊός: Η πανδημία «χτύπησε» και την Walt Disney

Απολύσεις κορονοϊός: Ο ιός έφερε δραματική μείωση των επισκέψεων και του τζίρου στα θεματικά πάρκα της Ντίσνει με αποτέλεσμα να οδηγεί την εταιρεία σε χιλιάδες απολύσεις, με τα δύο τρίτα των εργαζομένων της που θα διώξει να είναι μερικής απασχόλησης, όπως διευκρινίζει εκπρόσωπος της εταιρείας. Μόλις χθες ανακοίνωσε η  διοίκηση του γιγαντιαίου ομίλου Walt Disney Co  ότι θα προχωρήσει στις απολύσεις

28.000 εργαζομένων στα θεματικά του πάρκα, καθώς υφίσταται βαρύ πλήγμα από την κατακόρυφη μείωση των επισκέψεων και του τζίρου σε αυτά εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Ντίσνεϊ μετά το lockdown έχει ανοίξει ξανά όλα τα θεματικά πάρκα της, με μοναδική εξαίρεση την Disneyland στην Καλιφόρνια. Η απόφαση για την απόλυση οφείλεται στον «παρατεταμένο αντίκτυπο» της πανδημίας «στον κύκλο εργασιών μας» και στην «αβεβαιότητα για τη διάρκεια» που θα έχει η υγειονομική και η συνεπακόλουθη οικονομική κρίση, εξήγησε ο όμιλος. Η διοίκηση της εταιρείας εκφράζει την αυτοπεποίθησή της ότι ανέπτυξε ένα υπεύθυνο σχέδιο για την επαναλειτουργία του θεματικού πάρκου σε στάδια, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δήλωσε ο Τζος Ντ΄ Αμάρο, ο πρόεδρος των πάρκων της Disney.

Από τον Απρίλιο ως τον Ιούνιο, ο τζίρος του ομίλου μειώθηκε κατά 85% σε ετήσια βάση, στα 983 εκατομμύρια δολάρια.

«Είναι ένας καινούργιος κόσμος στον οποίο λειτουργούμε και δεν προβλέπω ότι αυτό θα αλλάξει σύντομα», επισήμανε ο ίδιος, σε συνέντευξη που παραχώρησε, αφού χαιρέτισε τους επισκέπτες και τους εργαζόμενους του πάρκου.

Στο Magic Kingdom και το Animal Kingdom, τα δύο πάρκα που άνοιξαν αμέσως μετά το lockdown, οι επισκέπτες και οι εργαζόμενοι φορούσαν μάσκες, τους θερμομετρούσαν και τους δόθηκαν συστάσεις να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης παντού, από τους δρόμους έως τα τρενάκια. Οι θέσεις χωρίζονται με πλέξιγκλας και στο έδαφος έχουν τοποθετηθεί σημάνσεις που υποδεικνύουν στον κόσμο πού πρέπει να στέκεται.

Η εταιρεία ανέστειλε εκδηλώσεις, όπως παρελάσεις και άλλες δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν συγχρωτισμό, όπως και τη συνάντηση από κοντά με τον Μίκυ, τη Σταχτοπούτα και άλλους διάσημους χαρακτήρες. Εντούτοις, σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Twitter διακρίνονται άνθρωποι κοντά ο ένας στον άλλο ενώ περιμένουν να μπουν. Εργαζόμενοι της Ντίσνεϊ επέβαλαν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης έπειτα από 30 λεπτά. Η Φλόριντα έχει αναδειχθεί σε εστία κρουσμάτων COVID-19 και έχει πληγεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη Αμερικανική πολιτεία.

Πηγή:skift

Keywords
Τυχαία Θέματα