Αποκαλύφθηκε το Γλυπτό του Έλληνα Μετανάστη στο Μόντρεαλ του Καναδά (pics-vid)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Στη γωνία των οδών Ζαν Ταλόν και Παρκ Άβενιου στο Μόντρεαλ του Καναδά στέκεται εδώ και λίγες μέρες το Γλυπτό του Έλληνα Μετανάστη.

Το μπρούτζινο γλυπτό που φιλοτεχνήθηκε στην Αθήνα από τον γλύπτη Γιώργο Χουλιάρα, καθηγητή στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, αποτελεί δώρο της ελληνικής παροικίας στην πόλη που φέτος γιορτάζει τα 375 χρόνια της.

Η ελληνική οικογένεια – πατέρας, μητέρα, παιδί

– που απεικονίζεται με βαλίτσες στα χέρια είναι τοποθετημένη απέναντι από τον ιστορικό σιδηροδρομικό σταθμό Gare Jean Talon όπου έφταναν οι Έλληνες μετανάστες από το Χάλιφαξ όπου τους άδειαζαν τα μεγάλα υπερωκεάνια.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» που κάλυψε την τελετή των εγκαινίων, προς απογοήτευση όλων δεν έδωσε το παρόν εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, ούτε διαβάστηκε κάποιος χαιρετισμός.

Στον ίδιο δρόμο υπάρχουν άλλα δυο αγάλματα που υμνούν τον ελληνικό πολιτισμό. Είναι, ίσως, ο μοναδικός δρόμος εκτός συνόρων που σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου κοσμείται από τρία διαφορετικά ελληνικά μνημεία.

Μνημείο αφιερωμένο στα ολυμπιακά ιδεώδη, στα όρια των δημοτικών διαμερισμάτων Παρκ Εξτένσιον και Μοντ Ρόγιαλ.

Το επιβλητικό άγαλμα της θεάς Αθηνάς, στο ομώνυμο πάρκο της οδού Ζαν Ταλόν.

Το άρθρο Αποκαλύφθηκε το Γλυπτό του Έλληνα Μετανάστη στο Μόντρεαλ του Καναδά (pics-vid) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα